01.10.2020

Kärpät sai kaudelle 2020 – 2021 voitokkaan alun, kun joukkue haki Hämeenlinnasta voiton maalein 2-4. Joel Blomqvist kirjautti uransa ensimmäisen voiton Liigassa.

Kärpät tuli hyvin sisään otteluun, ja kiekonhallinta olikin valkopaitojen puolella ottelun alussa. Illan ensimmäisen maalin iski kuitenkin HPK, kun Jere Innala rokotti Kärppä-puolustuksen räikeästä virheestä. Syöttöpisteen maaliin nappasi paluun Liiga-kaukaloihin tehnyt Petri Kontiola.

Kärppien Otto Karvinen iski joukkueensa kauden avausmaalin erän puolivälissä. Shaun Heshka laukoi matalan lämärin maalia kohti, ja Karvisen lapa ohjasi kiekon nätisti maalin kattoon. Peli pysyi tasalukemissa peräti 24 sekuntia, ennen kuin Petri Kontiola iski. Kontiola seurasi oman irtokiekkonsa maalin edustalla ja iski sen rystyltä ohi Joel Blomqvistin.

Toisessa erässä Kärpät lisäsi kierroksia koneeseen. Kiekollinen peli parani ja aktiivinen pelitapa tuotti toivottua tulosta. Palkinto hyvästä työstä tuli Janne Kuokkasen tasoitusosuman muodossa ajassa 34:51. Erinomaisen työn maaliin tekivät myös syöttöpisteet keränneet Jari Sailio ja Ludwig Byström, joista jälkimmäisenä mainittu rakensi syöttöpaikan Kuokkaselle vahvalla luistelullaan.

HPK:n maalilla torjunut Joona Voutilainen pysäytti toisessa erässä peräti 15 laukausta. Kahden erän jälkeen Voutilainen oli torjunut 24 laukausta, Blomqvist Kärppien maalilla 10 laukausta.

Päätöserä eteni tasaisissa merkeissä erän puoliväliin saakka. Joona Huttulan rangaistus hieman erän puolivälin jälkeen enteili pahaa Kärpille, mutta toisin kävi. Mika Pyörälä ja Cody Kunyk karkasivat ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Kunykin viimeistelemään 2-3 alivoimaosumaan. Toisen syötön nappasi Ludwig Byström.

Loppulukemat 2-4 syntyivät Jesse Puljujärven lavasta ylivoimalla. Syöttöpisteet maaliin korjasivat ketjukaverit Mika Pyörälä ja Cody Kunyk. Pyörälälle syöttöpiste oli Liiga-uran 200. Pyörälä on pelannut urallaan 640 ottelua Liigassa tehopistein 188+200=388.

Kärppien maalilla 17 kertaa torjuneelle Joel Blomqvistille voitto oli uran ensimmäinen Liigassa.

Kärppien pelit jatkuvat tulevana lauantaina, kun KooKoo saapuu vieraaksi Ouluun. Kyseessä on todellinen juhlaottelu, sillä Kärppä-legenda Lasse Kukkonen pukee kyseisessä ottelussa viimeistä kertaa pelaajaurallaan Kärppien värit ylleen. Tutustu tästä linkistä Oulun Energia Areenan poikkeusjärjestelyihin, joilla varmistamme ottelutapahtuman turvallisuuden.