05.11.2021

Kärpät nappasi voiton KalPasta tiukan taistelun päätteeksi luvuin 2-1. Axel Rindell onnistui maalinteossa debyyttiottelussaan.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut avauskympin aikana saamillaan ylivoimilla maalinteossa. Pian Kärppien ylivoiman jälkeen kuitenkin verkko heilui, kun Aleksi Mustosen syöttö löysi debyyttiotteluaan pelanneen Axel Rindellin erinomaiselta laukaisupaikalta. Rindellin laukaus painui vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan ohi Eero Kilpeläisen. Kakkossyöttö maaliin kirjattiin Rindellin pakkiparille, Atte Ohtamaalle. KalPa-vahti Kilpeläinen pysäytti erässä seitsemän laukausta, Stanislav Galimov Kärppien maalilla yhdeksän. Mukaan mahtui ainakin yksi paraatipelastuskin. Tauolle Kärppien 1-0 johdossa.

Toisessa erässä peli virtasi päästä päähän osittain molempien joukkueiden hyvästä luistelusta johtuen, osittain kiekonmenetyksiä seuranneista nopeista käännöistä. Erityisesti Kärppien nelosketju onnistui värkkäämään itsensä useamman kerran lähelle maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui. Viimeistelyn mallia esitteli kuitenkin ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson erän puolivälin jälkeen. Troy Bourke alusti pitkän hyökkäyksen päätteeksi hyvän vetopaikan Emanuelssonille joka ei erehtynyt. Erän lopulla Atte Ohtamaa vapautti upealla syötöllä Juhamatti Aaltosen puolittaiseen läpiajoon, mutta Kilpeläinen torjui Aaltosen laukausken. Toiselle erätauolle suunnattiin lukemista 2-0.

Päätöserä oli odotetusti Kärpiltä puolustusvoittoinen. KalPa hallitsi kiekkoa, mutta Kärppien puolustus oli perjantai-iltana tiivis. Palkinnon kovasta työstään vierasjoukkue sai vasta ajassa 57:01, kun Jaakko Rissanen toi KalPan maalin päähän. Lopun rynnistyksestä ja viimeisen minuutin ylivoimamahdollisuudesta huolimatta kiri ei riittänyt, ja Kärpät kuittasi ottelusta tililleen kolme sarjapistettä. Stanislav Galimov torjui ottelussa 26 laukausta.

Kärpät ja KalPa kohtaavat uudestaan heti huomenna, kun kiekko tippuu jäähän Oulun Energia Areenalla kello 17:00.