22.03.2022

Kärpät nappasi runkosarjan päätöskierroksella 4-3 kotivoiton KooKoosta. Samalla Kärpät varmisti suoran neljännesfinaalipaikan, kun Pelicans tarjosi voitollaan vetoapua Kärpille.

Ottelun avauserässä riitti vauhtia, ja Kärpät pääsi pelillisesti hieman niskan päälle. Palkinto raikkaasta ja energisestä hyökkäyspelistä odoteltiin erän jälkimmäiselle puoliskolle, kunnes verkko heilui. Antti Kalapudas päätti 12 ottelun mittaisen pisteettömän putkensa, kun ketjukaveri Juhamatti Aaltonen ja Julius Junttila vapauttivat miehen yksin maalin edustalle. Kalaputaan maalin myötä Kärpät lähti ensimmäiselle tauolle 1-0 johdossa.

Toisessa erässä joukkueet vuorottelivat maalinteossa. Saku Mäenalanen viimeisteli upeasti Kärpät 2-0 johtoon, mutta KooKoon Peetro Seppälä toi joukkueensa jälleen maalin päähän. Seuraavaksi Kärpiltä osui Topi Niemelä, ja muutamaa minuuttia myöhemmin KooKoon Joose Antonen löi lukemiksi 3-2. Kärppien illan neljäs osuma syntyi Saku Mäenalasen lavasta. Mäenalanen voitti hyökkäyspään aloituksen toisen erän loppusekunneilla ja pääsi lopulta hakkaamaan maalin edustalta irtokiekon sisään. Toiselle tauolle lähdettiin Kärppien 4-2 johdossa.

Kolmannessa erässä Kärpät oli selvästi puolustuskannalla. Tuo puolustus oli raudanluja viimeisille minuuteille asti, mutta lopulta Petteri Nikkilä pääsi iskemään KooKoon jälleen maalin päähän. Vieraiden kiri jäi kuitenkin siihen, ja Kärpät voitti ottelun luvuin 4-3.

Kärpät oli hoitanut oman osuutensa, mutta Raksilassa jännitettiin vielä kuumeisesti tulosta Lahdesta. Oulun Energia Areenalla tuuletettiin villisti, kun Pelicans voitti ottelun viimeisen minuutin maaleillaan luvuin 4-2. Se tarkoitti sitä, että Kärpät nousi sarjataulukossa kuuden parhaan joukkoon ohi HPK:n. Kärpät kohtaa sunnuntaina 28.3. alkavissa neljännesfinaaleissa Tampereen Ilveksen.

Lipumyynti maanantain 28.3.  ja perjantain 1.4. Kärpät – Ilves otteluihin käynnistyy huomenna aamulla, 23.3. kello 11:00 kaikissa Ticketmasterin myyntipisteissä ja osoitteessa ticketmaster.fi.