13.01.2021

Kärpät ja Lukko kohtasivat Oulun Energia Areenalla huippujännittävässä kamppailussa. Libor Sulak ja Radek Koblizek onnistuivat maalinteossa, kun Kärpät kaatoi sarjakärjen maalein 2-1. Mika Pyörälä saavutti 400 tehopisteen rajapyykin.

Avauserässä nähtiin ehkä kuluvan kauden parasta kärppää, vaikka joukkue sortuikin jäähyilyyn. Alivoimanelikot taistelivat kolme perättäistä pakkopeliä ja tasaviisikoin Kärpät rummutti peliä jatkuvasti raumalaisten päätyyn. Lukon Oskari Setänen torjui avauserässä 10 laukausta. Kärpät sai palkinnon erän lopussa, kun aiemmissa otteluissa yskinyt ylivoima tuotti tulosta. Libor Sulakin painava laukaus ohitti Setäsen ajassa 19:58, ja Kärpät lähti ensimmäiselle erätauolle johtoasemassa.

Toisessa erässä peli oli tasaisempaa, mutta Kärppien hyvä paine jatkui. Ketjukoostumukset tuntuivat loksahtaneen kohdalleen, sillä jokainen ketju onnistui ajamaan peliä hyökkäyspäähän. Aku Rädyn, Aatu Rädyn ja Jussi Jokisen muodostama kakkosketju oli alati vaarallinen. Kolmikko onnistui jo avauserässäkin luomaan puolenkymmentä erinomaista maalipaikkaa.

Lukko nousi toisessa erässä tasoihin, kun Pavol Skalicky rokotti oman pään kiekonmenetyksestä armottomalla rannelaukauksella. Kärpät ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan jatkoi omaa peliään.

Päätöserän alussa Raksilassa tehtiin historiaa, kun Mika Pyörälä alusti Radek Koblizekin iskemän voittomaalin. Syöttöpiste oli Pyörälän uran 400. tehopiste Liigan runkosarjassa. Pyörälästä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 400 tehopistettä runkosarjassa pääsarjatasolla. Puolustaja Shaun Heshka alusti Kärppien illan molemmat osumat. Tehopiste oli myös erinomaisen pelin pelanneelle Koblizekille toinen, sillä hän kirjautti syöttöpisteen Libor Sulakin maaliin avauserässä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner nosti esiin joukkueen vahvan avauserän.

”Pystyttiin parantamaan viikonlopusta. Silloin oltiin jo lähellä, mutta ei riittänyt osaaminen. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Pystyttiin luomaan siinä varmaankin enemmän paikkoja kuin viikonlopun peleissä yhteensä. Kyllähän tämä meille tekee hyvää, kun voitot ovat vähän karttaneet meitä.”

Lehdistötilaisuus:

Kärpät ja Lukko kohtaavat uudestaan jo huomenna kello 18:00 alkavassa ottelussa.