29.09.2021

Kärpät nappasi täydet kolme sarjapistettä Vaasan Sportin kustannuksella. Jesse Koskenkorvan johtama nelosketju oli terävällä pelipäällä, ja Shaun Heshka palasi Raksilaan vierasjoukkueen peliasussa.

Sarjataulukon perättäisiltä paikoilta illan otteluun lähteneet Sport ja Kärpät esittivät ottelun avauserässä vauhdikasta ja energistä jääkiekkoa, mutta maalipaikoilla ensimmäisellä kaksikymppisellä ei mässäilty. Sekä Sportin Rasmus Reijola että Kärppien Stanislav Galimov torjuivat kumpainenkin kuusi kertaa, mutta Reijola joutui antautumaan kertaalleen. Kärppien nelosketju rouhi illan avausmaalin ajassa 19:15, kun Julius Hermonen ja Arttu Hyry alustivat Jesse Koskenkorvan kauden toisen maalin. Hyryn syöttöpiste oli 20-vuotiaan hyökkääjä uran ensimmäinen tehopiste Liigassa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 1-0 johdossa.

Sportin puolustaja Shaun Heshka palasi Raksilaan ja sai komeat aplodit kotiyleisöltä sekä avauskokoonpanon että pelikatolla esitetyn lyhyen tribuuttivideon yhteydessä.

Toisessä erässä Sport lisäsi kierroksia, kun taas Kärppien kone yskähteli hieman. Vierasjoukkueen palkinto hyvästä työstä nähtiin ajassa 28:00, kun kultakypärä Henrik Eriksson ohjasi Emil Johanssonin laukauksen maaliin. Kakkossyötön maaliin kirjautti Shaun Heshka. Maskin takaa lähtenyt ohjuri oli liki mahdoton pysäytettävä, mutta kokonaisuudessaan Stanislav Galimov pelasi erinomaisen erän. Erän yhdeksän torjunnan joukkoon mahtui useampi iso torjunta.

Kolmannessa erässä Kärpät löysi peliinsä uutta potkua, ja Shaun Heshkan estämisjäähy kostautui heti erän alussa. Juhamatti Aaltonen iski ylivoimalla Kärpät 2-1 johtoon Troy Bourken ja Ville Koivusen syötöistä. Seuraavaakaan osumaa ei tarvinnut kauaa odotella, kun Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Koskenkorva tarjoili ja Hermonen viimeisteli napakalla laukauksella kauden ensimmäisen maalinsa. Arttu Hyry kirjautti maaliin illan toisen syöttöpisteensä.

Julius Hermonen on tehnyt pelaamassaan seitsemässä ottelussa tehopisteet 1+5=6 ja jakaa koko Liigan +/- tilaston kärkisijaa lukemalla +7.

Loppulukemat 4-1 viimeisteli tyhjään maaliin Ville Leskinen. Stanislav Galimov torjui ottelussa yhteensä 24 kertaa.

Kärppien pelit jatkuvat kotiottelulla lauantaina, kun SaiPa vierailee Oulussa. Liput otteluun löydät kätevimmin Ticketmasterista!