18.03.2022

tKärpät nappasi tärkeät kaksi pistettä Tampereelta kovan taistelun päätteeksi. Juhamatti Aaltonen ratkaisi voiton jatkoajalla.

Yli 10 000 Nokia Arenan katsojaa sai todistaa kotijoukkueelta terävää avauserää. Kärpät joutui puolustuskannalle ensimmäisellä kaksikymppisellä, ja kahteen otteeseen Tappara pääsi jauhamaan ylivoimaakin. Ensimmäinen alivoima kestettiin, mutta jälkimmäisellä kerralla verkko heilui. Kristian Kuusela tarjoili nappisyötön Anton Levtchille, eikä Liigan pistepörssin kärkinimi erehtynyt huipputontilta. Tappara siirtyi 1-0 johtoon ajassa 13:14. Näistä lukemista lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä pelin kuva ei suuresti muuttunut. Tappara oli niskanpäällä kaukalon tapahtumissa, ja onnistui luomaan aimo nipun erinomaisia vetopaikkoja lähietäisyydeltä. Sairastuvalta kaukaloon palannut Stanislav Galimov oli kuitenkin terävällä torjuntapäällä. Venäläisvahti kirjautti ensimmäisessä erässä 11 torjuntaa ja toisessa erässä saldo kasvoi seitsemällä torjunnalla. Toinen erä oli maaliton ja jäähytön, joten Kärpät lähti kolmanteen maalin takaa-ajoasemassa.

Läpi ottelun kestänyt Kärppien sinnikäs ja kurinalainen viisikkopelaaminen toi kolmannessa erässä vihdoin palkinnon. Ajassa 43:07 Nokia Arenalla kajahti helpottunut tuuletus, kun Jesse Koskenkorva iski Kärpät tasoihin. Maali oli Kossulle ensimmäinen sitten marraskuun 27. päivän. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Kirill Slepets ja Atte Ohtamaa.

Stanislav Galimov ja koko muu kärppäjoukkue sai hikoilla vielä pisteiden eteen. Erän puolivälissä Tappara pääsi jauhamaan vielä ylivoimaa, mutta Kärppien alivoima kesti. Galimoville merkittiin kolmannessa erässä seitsemän torjuntaa.

Illan ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Kärppien tuki ja turva koko ottelun ajan ollut Galimov pelasi kiekkoa rohkeasti maalinsa takana, ja David Sklenicka vapautti Juhamatti Aaltosen ja Ville Koivusen ylivoimahyökkäykseen. Kaksikosta aiemmin mainittu iski Kärpille 1-2 vierasvoiton.

Kärppien ottelut jatkuvat sunnuntaina vierasottelussa TPS:ää vastaan. Kiekko putoaa Gatorade Centerissä jäähän kello 16:00. Viimeisen runkosarjaottelunsa Kärpät pelaa tiistaina kotikaukalossa KooKoota vastaan.