15.04.2021

Kärpät nappasi etulyöntiaseman playoff-sarjassa Sportia vastaan 2-4 vierasvoitolla. Sportin loppukiri loi mielenkiintoiset asetelmat huomiseen kamppailuun.

Avauserä oli melko tasaista vääntämistä, mutta Kärpät oli hienokseltaan paremmin pelissä sisällä. Palkintoa kärsivällisestä pelistä saatiin odotella erän loppuminuuteille asti, mutta lopulta verkko heilui. Kärpät onnistui hyödyntämään ylivoimamahdollisuutensa, kun Jussi Jokinen survoi Kärppien pudotuspelikevään ensimmäisen maalin lähietäisyydeltä. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Juhamatti Aaltonen ja Cody Kunyk. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toisessa erässä Kärpät lisäsi napsun verran tehokkuutta, kun Juhamatti Aaltonen avasi kevään maalihanansa jo 59 sekunnin pelin jälkeen. Aaltonen pääsi nostamaan kiekon lähietäisyydeltä takarautoihin, mikä hämmensi tuomariston lisäksi myös miestä itseään. Videotarkastus kuitenkin osoitti, että kiekko kävi maalissa, ja Kärpät siirtyi 0-2 johtoon. Syöttöpisteet Shaun Heshkalle ja ketjukaveri Tuukka Tieksolalle. Illan kolmas osuma syntyi hieman onnekkaasti erän puoliväliä, kun Cody Kunykin laukaus muutti suuntaa Sport-puolustuksesta ja ohitti Niko Hovisen ajassa 33:00. Lisäosumia erässä ei nähty.

Päätöserässä sen sijaan verkko heilui. Ensin osui Otto Karvinen ja vei Kärpät 0-4 johtoon erän puolivälissä. Sportin illan avausmaali näki päivänvalon muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Janne Keränen suti kiekon sisään maalin edustalta. Syöttöpisteet kirjautti veljespari Erik ja Filip Riska. Illan viimeinen osuma syntyi sekin Keräsen lavasta. Sport nousi ensimmäisessä osaottelussa neljän maalin takaa kahden päähän. Tämä loi mielenkiintoisen asetelman huomiseen ratkaisevaan otteluun.

Yhteismaalitulos ratkaisee neljännesfinaalipaikan, joten Kärpät lähtee hakemaan tuota paikkaa kahden maalin etuasemassa. Sportin loppurynnistys kertoo kuitenkin siitä, että ilmaiseksi tuo paikka ei etulyöntiasemasta huolimatta tule. Kärpät – Sport on huomenna vapaasti katsottavissa MTV3-kanavalla kello 18:30 alkaen.