13.09.2024

Oulun Kärpät – Mikkelin Jukurit | 3-2

Yleisöä: 4886

Huhhuh, mikä ensimmäinen ilta Raksilassa kaudelle 24–25. Oululaisia oli saapunut sankoin joukoin tarkastamaan uutta Kärppälaumaa tositoimissa, ja fanikulmaus oli aivan täynnä. Kiitos Kärppäkannattajille, piditte hyvin mekkalaa koko ottelun ajan!

Itse peli lähti Kärppien osalta alussa hieman väärille raiteille. Vastustaja Mikkelin Jukurit pystyi luomaan hyviä hyökkäyspään pyörityksiä, ja Kärpät oli omassa päässä haasteiden edessä. Erän edetessä muutamia pistohyökkäyksiä saatiin aikaan myös Kärppien hyökkäyspäädyssä, mutta tuloksetta. Jukurit sen sijaan käytti tilaisuuden hyväkseen, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 0–2.

Päävalmentaja Ville Mäntymaa sai kasattua Kärppälauman erätauolla hyvään vireeseen, ja toiseen erään askiin saapuikin nopea, ovela ja itseluottamusta uhkuva joukkue. Vajaat kaksi minuuttia ehdittiin toista erää pelata, kun Teemu Turunen tuuppasi kiekon tolpan juurelta sisään Patrik Virran vedon reboundin seurauksena ajassa 21:42. Tämä maali oli kauden ensimmäinen Raksilassa tehty maali, ja sekös vasta maistuikin kotiyleisölle! Kamppailuvaade oli ottelussa kova, mutta niin vain Kärpät pystyi hallitsemaan kiekollisena monta hyvää pitkää hyökkäystä, ja hyvin nopeasti 1–2-kavennusmaalin jälkeen Michal Kovařčík löysi Arttu Paason maalin edestä. Nuori puolustaja ei erehtynyt osoitteestaan, vaan vastustajan maalivahti sai kaivaa toista kertaa kiekon selkänsä takaa ajassa 23:54. Toiselle erätauolle siirryttiin siis tasalukemissa 2–2.

Viimeiseen erään Kärpät tulivat jälleen kovalla temmolla. Heti erän alkuun (40:38) Arttu Paaso antoi oivaltavan syötön Aleksi Antti-Roikolle Jukurit-pakkien selustaan. Antti-Roiko laittoi ranteet lukkoon ja toimitti kiekon verkon perukoille! Tämän jälkeen Kärpät loi vielä monta hyvää maalipaikkaa, mutta tuloksetta. Jukurit sai pelistä hieman otetta viimeisellä “pelimiesten kympillä” ja ehtivät pelata myös 6vs4-ylivoimaa ihan pelin loppuhetkillä, mutta viimeisenä muurina toiminut Tomi Karhunen pelasti kaikki kiekot, ja Kärpät lisäsi täten kolme pistettä omaan sarakkeeseensa.

Päävalmentaja Ville Mäntymaa puhui pelaajilleen kopissa ottelun jälkeen ja kehui joukkuetta siitä, miten he pystyivät tappioasemassa pysymään rauhallisina, ja kehotti jatkossa luottamaan omaan tekemiseen.

Kiitos kotiyleisölle, tästä on hieno jatkaa tarinaa tällä kaudella!