28.03.2022

Ilves haki Raksilasta toisen kiinnityksen semifinaalipaikkaan. Jännittävä ottelu venyi aina jatkoajalle asti, missä sankariksi nousi vieraiden Henrik Haapala.

Oulun Energia Areenan yleisö sai nauttia heti avauserän puolivälin jälkeen. Ville Koivunen viimeisteli Petter Emanuelssonin mainiosta esityöstä Kärpät 1-0 johtoon ajassa 10:47. Koivunen tuuletti uransa ensimmäistä aikuisten playoff-maalia villisti. Ilveksen valmennus haastoi vielä maalitilanteen, mutta tuomio pysyi.

Kauaa vieraat eivät takaa-ajajana surkutelleet, sillä toisessa päässä helähti muutamaa minuuttia myöhemmin. Simon Johansson pääsi iskemään ohi mennyttä Panu Miehon kääntölaukausta seuranneen irtokiekon, ja Ilves nousi rinnalle. Näistä lukemista siirryttiin ensimmäiselle tauolle.

Toisessa erässä Kärpät onnistui luomaan enemmän laukauksia maalia kohti, vaikka Ilves pelivälinettä enemmän hallitsikin. Kärppien harmiksi hyville laukaisupaikoille oli Raksilan maanantai-illassa vaikea päästä, eikä Ilves-vahti Marek Langhamerilla ollut vaikeuksia kiekkojen kanssa. Langhamer torjui erässä 10 laukausta, Kärppien Joel Blomqvist neljä.

Kolmannessa erässä kummallakin joukkueella oli mahdollisuutensa, mutta maalit olivat tiukassa. Ville Leskinen pääsi aivan erän alkuminuuteilla nokikkain Langhamerin kanssa, mutta Ilves-vahti veti pidemmän korren komealla hanskatorjunnalla. Ilves puolusti ydintään mainiosti ja piti Kärppien laukaukset pääosin parhaan maalintekosektorin ulkopuolella. Kolmas erä oli maaliton, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Kauaa ei peli ehtinyt vanhentua, kun sankarin viittaa päästiin sovittelemaan Ilves-hyökkääjä Henrik Haapalan harteille. Juhamatti Aaltonen istui kaksiminuuttista huitomisesta, kun Haapala iski ylivoimalla joukkueellensa toisen kiinnityksen semifinaalipaikkaan.

Neljännesfinaalisarja jatkuu keskiviikkona Tampereella. Karavaani palaa Ouluun perjantaiksi, ja sarjan neljäs ottelu pelataan perjantaina 1.4. kello 18:30 alkaen Oulun Energia Areenalla.