24.02.2021

Keskiviikkoiltana Kärpät kohtasi viikon toisessa ottelussaan TPS:n Turussa. Vierasjoukkueen peliä varjostivat lukuisat rangaistukset, mutta oululaisten alivoima pysyi raudanlujana. Kärppien kova työnteko palkittiin varsinaisen peliajan päätyttyä kolmella sarjapisteellä, kun 60 minuutin jälkeen tulostaulun lukemat olivat 3-4. Voiton myötä Kärpät kipusi sarjataulukossa sijalle 7.

Kuva: Teemu Saarinen

Kärpät oli ottelun alkuun varsin tehokkaalla tuulella ja onnistuikin iskemään avauserässä peräti kolme maalia päästämättä yhtään omiin. Ensimmäinen osuma syntyi ajassa 05:31, kun hyökkääjä Aku Räty onnistui avaamaan kauden pistetilinsä napakalla rannelaukauksella. Syöttäjäksi maaliin merkittiin velipoika Aatu Räty.

Ensimmäisen erän puolivälin tienoilla päästiin ihastelemaan illan toista osumaa. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi puolustaja Libor Sulak, jolle maali oli kauden viides. Syöttöpisteen itselleen kirjauttivat ykkösketjun Mika Pyörälä ja Cody Kunyk. Erän lopussa Kärpät pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa. Tämän seurauksena johtoasema vankkeni entisestään, kun Kunyk iski Jussi Jokisen ja Juhamatti Aaltosen esityöstä Kärppien kolmannen maalin. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 3-0 johdossa.

Toisin kuin avauserässä, toinen 20-minuuttinen ei tarjoillut maaleja. Sen sijaan tilastomerkinnät syntyivät rangaistuksista, joita vihellettiin yksinomaan Kärpille. Tavanomaisten kaksiminuuttisten lisäksi nähtiin yksi käytös- ja yksi pelirangaistus. Ensin ajassa 31:56 hyökkääjä Jari Sailiolle vihellettiin 2+10 minuuttia pään/niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Libor Sulakille tuomittiin 5+20 minuuttia samasta syystä. Tässä kohtaa kotijoukkue onnistui käyttämään ylivoimatilanteen hyväkseen ja kavensi lukemia ennen toista erätaukoa.

Kotijoukkueen takaa-ajo sai jatkoa kolmannessa erässä, kun Red Bull -kypärä Juuso Pärssinen onnistui sekavan tilanteen päätteeksi ujuttamaan kiekon Jesse Koskenkorvan alta kärppämaaliin. Maalikarkelot eivät suinkaan jääneet tähän osumaan. Nälkäinen Kärpät onnistui tehtailemaan vielä neljännenkin osuman. Juhamatti Aaltonen laukoi ja Jussi Jokinen ohjasi kiekon näppärästi TPS:n maalia vartioineen Karri Rämön ohitse. Kotijoukkue kuroi lukemat vielä maalin päähän Aleksi Anttalaisen osumalla, mutta summerin soidessa Kärpät oli se, joka nappasi illan lopuksi nimiinsä kolme sarjapistettä.

“Eka erä oli meiltä loistava. Oltiin heti valmiita pelaamaan ja meille varmasti ansaittu johto siihen alkuun. Toinen erä oli rikkonainen. Siellä sattui ja tapahtui. Tuossa pelin aikana kokee monesti suurta vääryyttä, mutta kyllähän fakta on se, että annettiin tuomareille mahdollisuus puhaltaa jäähyjä. Toisaalta taas hienosti pelattiin alivoimaa ja oltiin sitkeitä sen suhteen. Kolmas erä oli kovaa puurtamista, kun Tepsi painoi päälle. Kestettiin siinäkin muutama jäähy. Pitää olla kiitollinen joukkueelle, että pelasivat loistavan pelin. Oli uhrautuvaa alivoimaa sekä 5 vs 5 pelaamista”,

kommentoi valmentaja Lauri Mikkola ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Torstaina on vuorossa matkustuspäivä, kun Kärpät suuntaa bussin keulan kohti Lappeenrantaa, missä se kohtaa SaiPan perjantaina kello 18:00 alkavassa ottelussa.