02.09.2020

Kärpät kohtaa tänään harjoitusottelussa Tampereen Ilveksen. Kello 18:30 käynnistyvää ottelua isännöi Kärppien yhteistyöseura Kokkolan Hermes.

Kärppien harjoitusottelut jatkuvat tänään Kokkolassa ottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Ennen tätä iltaa Kärpät on pelannut kolme täysimittaista harjoitusottelua ja napannut otteluista yhtä monta voittoa. RoKi Ja Hokki kaatuivat kotikaukaloissaan selvin lukemin, ja viime viikolla Kärpät voitti JYPin Keuruulla maalein 0-3. Noiden otteluiden lisäksi Kärpät pelasi viime viikon torstaina ja perjantaina yhteensä seitsemän ottelua 3v3 SuperSeriesiä. Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan viime viikon kova rasitus on otettu huomioon joukkueen kalenterissa, ja huomisen jälkeen edessä onkin kolme vapaapäivää.

Viime viikko oli erikoinen 3v3 pelien myötä. Vähän normaalista poikkeavaa ohjelmaa, ja rasitus oli varmasti kova, varsinkin, kun alla oli peli JYPiä vastaan. Huomisen jälkeen joukkuetta odottaa kolmen päivän vapaat, jotka on todellakin ansaittu. Rutistetaan ja nautitaan tänään, ja sitten huomisen treenin kautta ottamaan vähän happea.

Illan vastustaja Tampereen Ilves on SuperSeries -otteluiden lisäksi pelannut kaksi harjoituspeliä, joissa se on kaatanut JYPin ja Sportin. Mannerin mukaan Ilves on joukkueelle erinomainen mittari, sillä kyseessä on yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista.

Ilves on todella kova joukkue, ehkä yksi suosikeista Liigassa tällä kaudella. Tänään päästään varmasti mittaamaan omaa pelaamista kaukalossa ihan tosissaan.

Debyyttinsä miesten peleissä tekee tänään 18-vuotias Kasper Puutio. Vaasalaislähtöinen puolustaja edusti viime kaudella WHL:n Swift Current Broncosia ja Everett Silvertipsiä. Hänen oli määrä jatkaa Pohjois-Amerikassa, mutta epävarman tilanteen vuoksi Puutio aloittaa kautensa Kärpissä. Oikealta ampuva Puutio pelaa tänään yhdessä Joona Huttulan kanssa.

Hänellä on mahdollisuudet kasvaa hyväksi jääkiekkoiliijaksi, niin kuin monilla muillakin nuorukaisilla tässä joukkueessa. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, joten nyt pitää kilpailla ihan tosissaan. Hän ei pelaisi, ellei olisi ansainnut peliaikaansa ja valmentajien luottamusta. Mielenkiintoista nähdä hänet kaukalossa tänään.

Kärppien pre-seasonin yksi pirteimmistä esiintyjistä on ollut keskushyökkääjä Tino Metsävainio. 23-vuotias Haukiputaalta lähtöisin oleva hyökkääjä on päässyt pisteille kaikissa kolmessa Kärppien harjoitusottelussa. Yhteensä mies on iskenyt pisteet 3+5=8. Kärppien keskikaistalle on tällä hetkellä tunkua, mutta Mannerin mukaan Tino on juuri sellainen pelaaja ja persoona, joita joukkue tarvitsee menestyäkseen.

Rooli on edelleen haastava. Tulevaisuudessa hän on varmasti Kossun (Jesse Koskenkorva) kanssa pitkäaikaisia senttereitä Kärpissä, mutta paikka vielä vähän elää, sillä meillä on viisi keskushyökkääjää. Tinon pitää pystyä pelaamaan monien pelaajien kanssa, erilaisissa rooleissa. Välillä voi tulla jopa pelkkiä harjoituspäiviä. Rooli on haastava, mutta pelaaja ja persoona on ihan huikea. Hän on juuri sellainen pelaaja, joita me tarvitsemme.

 

Kärpät tänään:

#17 Pyörälä – #19 Kunyk – #11 Puljujärvi
#58 Sulak – #26 Heshka

#20 Mustonen – #13 Kristof – #29 Koblizek
#16 Byström – #28 Niemelä M

#12 Jokinen – #52 Räty Aatu – #38 Räty Aku
#22 Ronkainen – #33 Teppo

#21 Karvinen – #25 Metsävainio – #41 Sailio
#4 Huttula – #67 Puutio

#40 Rybar
(#32 Blomqvist)

 

Kärpät – Ilves tänään Kokkolan Jäähallissa kello 18:30. Ottelun näet selostettuna osoitteessa www.solidsport.com/karpat hintaan 7,90€.