10.11.2020

Kärpät isännöi keskiviikkoiltana Mikkelin Jukureita kello 18:30 alkavassa ottelussa. Kapteeni Mika Pyörälän mukaan joukkue ei saa aliarvioida tulevaa vastustajaa.

Kärpät kärsi perjantaina kirvelevän tappion kotikaukalossaan. Lappeenrannan SaiPa saapui Ouluun sarjajumbona ja palasi takaisin kotiin kolme pistettä rikkaampana 0-1 vierasvoiton jäljiltä. Kärppäkapteeni Mika Pyörälän mukaan maalinteon tehottomuus oli kantava teema ottelussa, mikä näkyi tulostaulun lisäksi myös tilastoissa: Kärpät laukoi yhteensä 59 kertaa, joista 25 SaiPa-vahti Niclas Westerholmia kohti.

Oli siinä paljon hyvääkin, mutta maalinteosta se jäi kiinni. Paikkoja saatiin luotua, mutta kiekottomana maalille ajo ja kiekon toimittaminen sinne jäivät vähän piippuun.

Kärppien alkukausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Neljää voitettua peliä seurasi kolmen ottelun tappioputki, jonka jälkeen saldona on voitto, jatkoaikavoitto ja tappio. Sarjataulukosta Kärpät löytyy sijalta kuusi. Ailahtelevuutta Pyörälä löytää myös omasta pelistään.

Pikkuisen on aaltoillut taso. Siihen pitää saada parannusta, että pystyy suorittamaan paremmin, saada itsestä enemmän irti ja auttaa joukkuetta.

Keskiviikkona Ouluun saapuu vieraaksi Mikkelin Jukurit, joka majailee parhaillaan sarjataulukon viimeisellä sijalla. Joukkueen kaksi varsinaisen peliajan voittoa ovat tulleet kuitenkin kovia joukkueita, HIFK:ta ja Tapparaa vastaan, joten kyseessä on erittäin iskukykyinen nippu. Pyörälä odottaa kovaa ottelua.

Ei missään nimessä voida aliarvioida heitä. He ovat pelanneet hyvää lätkää ja saaneet muutamia vahvistuksia, jotka ovat nousseet heille tärkeiksi pelaajiksi. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen, niin saadaan voitto kairattua.

Kärpät saa keskiviikon otteluun takaisin puolustukseensa Libor Sulakin. Pyörälän mukaan Kärpät saa Sulakin paluun myötä aimo annoksen kiekollista osaamista ja tulivoimaa takaisin kokoonpanoon. Sulak on pelannu tällä kaudella viisi ottelua tehopistein 2+1=3.

Libor tuo hyökkäysosaamista varsinkin. Hän on rohkea kiekon kanssa ja laukaus on aika maaginen, että sitä kun muistaa käyttää enemmän, niin varmasti osumiakin tulee.

Kärpät – Jukurit huomenna Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!

Keskiviikon Jukurit- ja perjantain HIFK-otteluun on myynnissä lippupaketti yhteishintaan 35€ + käsittelykulut. Lippupaketin löydät Ticketmasterin verkkokaupasta ja kaikista jälleenmyyntipisteistä.