24.11.2020

Kärppien peliviikko alkaa tänään vierasottelulla JYPiä vastaan. Kuluvan viikon ohjelmassa oli alunperin kaksi vierasottelua ja yksi kotipeli, mutta Helsingin tämänhetkisten kokoontumisrajoitusten vuoksi perjantain HIFK – Kärpät on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Kärpät ja JYP kohtasivat alkusyksystä Keuruulla pelatun harjoitusottelun merkeissä. Kyseinen kohtaaminen päättyi Kärppien 0-3 voittoon. Joukkueiden oli alkujaan määrä pelata jo kuukausi sitten ensimmäinen keskinäinen runkosarjaottelu, mutta Kärppäjoukkueessa todetun koronavirustartunnan vuoksi ottelu jouduttiin siirtämään tähän iltaan.

Runkosarjaa Kärpät on tahkonnut nyt 14 ottelun verran. Näistä oululaiset ovat keränneet 25 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon kuudennelle sijalle. JYPillä puolestaan on kasassa 17 pistettä 16 pelaamastaan runkosarjaottelusta, ja jyväskyläläiset löytyvät sijalta 11.

Kärpät tiedotti eilen loppukauden kattavasta sopimuksesta hyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa, ja ”Juhis” nähdäänkin jo tänään tositoimissa. Aaltonen ottaa kauden avauspelissään paikan ykkösketjussa Mika Pyörälän ja Cody Kunykin rinnalla. Alkukauden ykkösen oikeassa laidassa viilettänyt Jesse Puljujärvi esiintyy tänään samassa ketjussa Janne Kuokkasen ja Aleksi Mustosen kanssa. Kokoonpanosta puuttuvat tänään pelikieltojaan kärsivät hyökkääjä Otto Karvinen ja puolustaja Libor Sulak.

JYPin kokoonpano on niin ikään täynnä taitavia ja vaarallisia pelimiehiä. Etenkin joukkueen 2. ketju vaikuttaa mielenkiintoiselta, kun Dallas Starsista lainalla pelaava Ty Dellandrea saa laidoilleen Robert Rooban sekä vasta 16-vuotiaan huippulupauksen, Brad Lambertin. JYPiltä kultaista kypärää kantaa Jani Tuppurainen, joka hyökkää 3. ketjussa yhdessä Jarkko Immosen ja Patrik Puistolan kanssa.

Kärpät tänään Jyväskylässä:

Ottelu alkaa kello 18:30!