05.04.2021

Kärpät jahtaa toista peräkkäistä U20 SM-sarjan mestaruutta. Oululaiset juhlivat sarjavoittoa kaksi vuotta sitten, kun SM-sarja viimeksi saatiin pelattua loppuun. Viime kaudella Kärpät oli runkosarjan paras joukkue, mutta pudotuspelit jouduttiin keskeyttämään koronapandemian takia, ja mestaruus jäi ratkomatta.

Viime viikolla Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi suljettavaksi Varsinais-Suomen alueella kaikki liikuntatilat paitsi ammattiurheilun sekä vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneiden käytössä olevat liikuntatilat. Tämä tarkoitti sitä, että U20 SM-sarjan välieriin selvinnyt TPS ei voinut jatkaa pudotuspelien pelaamista.
TPS:n piti kohdata välierissä Tappara ja Kärppien Lukko. Tilanne muuttui niin, että Kärpät runkosarjassa parhaiten sijoittuneena joukkueena eteni suoraan loppuotteluihin ja Lukko ja Tappara pelasivat toisesta loppuottelupaikasta. Lukko kaatoi tamperelaiset lopulta otteluvoitoin 2-0. 
Kärppien ja Lukon välinen finaalisarja käynnistyy tiistaina 6. huhtikuuta Oulussa, ja seuraavana päivänä pelataan Raumalla. Mestaruus ratkeaa paras kolmesta –järjestelmällä, ja tarvittaessa ratkaiseva kolmas ottelu pelataan perjantaina 9. huhtikuuta Oulussa. Finaalipelejä voi seurata suorina lähetyksinä Ruutu+-palvelusta.

Lähde: Leijonat.fi