12.03.2020

Vaasan Sport isännöi tänään Kärppiä runkosarjan viimeisessä vierasottelussa. Kahden heikomman kotiottelun jälkeen Kärpillä on tänään mahdollisuus kääntää kelkka oikeaan suuntaan.

Viikko sitten lauantaina ottelun avausmaali syntyi Kärppien verkkoon ajassa 02:54, ja 0-2 osuma aivan toisen erän alussa. Tiistaina Lukko paukutti Raksilassa avauserässä neljä maalia kymmeneen minuuttiin. Jos kahdessa edellisessä ottelussa vastustaja on tullut kovaa päälle, niin sitä odottaa Kärppien apuvalmentaja Toni Sihvonen tänäänkin.

Tänään varmasti huomaa sen, että Sport pelaa viimeisen kotiottelunsa. Viimeinen esiintyminen kotiyleisön edessä tarkoittaa sitä, että he pelaavat kovalla intohimolla ja intensiteetillä alusta asti. Kaikki jotka ovat täällä Vaasassa pelejä pelanneet tietävät mikä pelin henki täällä on.

Viime lauantain pelissä taistelun käynnisti Juho Lammikon maali aivan kolmannen erän avaussekunneilla. Tiistaina illan ainokaisen iski Jari Sailio, mutta kokenen hyökkääjän maali syntyi liian myöhään kääntämään pelin kulkua.

Kärppien ja Sportin kauden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä, joissa voiton on aina vienyt kotijoukkue. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran runkosarjan toisella kierroksella, ja tuolloin Kärpät vei ottelun maalein 3-1. Joulukuun puolivälissä Sport oli parempi maalein 2-1 ja helmikuussa Kärpät piti pisteet kotonaan samoin luvuin. Odotettavissa onkin, että voiton marginaali on tänäänkin pieni. Kamppailupelaaminen nousee Sihvosen mukaan tärkeään rooliin.

Nuo pelit ovat olleet kovia kamppailupelejä. Paljon vääntämistä ja kääntämistä erityisesti molempien maalien edustoilla. Siellä meidän pitää olla hereillä, suojella sitä ydintä puolustuksessa ja mennä vahvasti maalin edustalle kun ryhdytään päättämään hyökkäyksiä.

Kärppien kokoonpanosta puuttuvat tänään tiistain pelissä loukkaantunut Sami Anttila ja Lasse Kukkonen, joka on tänään lepovuorossa. Lisäksi tiistaina sivussa ollut Julius Junttila on edelleen poissa kokoonpanosta. Junttilan poissaollessa Julius Hermonen hyppää kakkosketjuun Michal Kristofin ja Radek Koblizekin rinnalle. Puolustuksessa kokoonpanoon on nostettu A-nuorista Olli Vanttaja.