20.03.2022

Kärppien paikka kevään 2022 pudotuspeleissä varmistui eilisen Liiga-kierroksen päätteeksi. Kymmenen joukossa oululaiset ovat varmasti, ja mahdollisuus kuuden sakkiin elää yhä. Runkosarjaa on jäljellä enää kahden ottelun verran. Tänään sunnuntaina Kärpät kohtaa vieraissa TPS:n, ja tiistaina runkosarja huipentuu KooKoota vastaan Raksilassa.

Kärpät ja TPS kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella lokakuun alussa Raksilassa. Ottelu aloitettiin juhlallisuuksin, sillä kyseessä oli molempia joukkueita peliurallaan edustaneen Ilkka Mikkolan pelinumeron jäädytys. Tiukka ja vähämaalinen kamppailu venyi aina jatkoajalle saakka. Lisäpisteen ottelusta Kärpille varmisti lopulta hyökkääjä Ville Koivunen, joka Juhamatti Aaltosen ja Ludwig Byströmin alustuksesta iski kiekon vierasjoukkueen verkkoon. 18-vuotias Koivunen johtaa ylivoimaisesti tulokkaiden pistepörssiä tehoin 11+18=29.

Seuraavan kerran joukkueet iskivät yhteen joulukuun alussa Turussa. Kyseinen taisto oli jälleen maalin ottelu, mutta tällä kertaa se ratkesi varsinaisella peliajalla. Kotijoukkue vei nimiinsä kolme pistettä lukemin 4-3.

Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin tammikuun lopussa Oulussa. Tuolloin Raksilan yleisö sai todistaa varsinaista maali-ilottelua, sillä verkko heilui ottelun aikana yhteensä yhdeksän kertaa. Lauantai-illan päätteeksi Kärpät oli kolme pistettä rikkaampi loppulukemilla 5-4. Näin ollen kauden pisteet ovat jakautuneet Kärppien eduksi 5-4.

Kärppien tapaan sunnuntain ottelu on TPS:lle runkosarjan toiseksi viimeinen. Turkulaiset ovat sarjassa neljäntenä pistekeskiarvolla 1,672. Kärppien pistekeskiarvo 1,569 oikeuttaa tällä hetkellä yhdeksänteen sijaan.

Illan kotijoukkueen kovimmat pistemiehet löytyvät ykkösketjun laidoilta. Hyökkääjä Markus Nurmi kantaa joukkueensa kultakypärää, johon hän on oikeutettu pistein 19+18=37. Ketjukaveri Mikael Pyyhtiä pitää kakkossijaa joukkueen sisäisessä pistepörsissä tehoin 19+13=32. Kärppien kultainen kypärä nähdään tänään hyökkääjä Troy Bourkella. Pelaamissaan 51 ottelussa kanadalaishyökkääjä on tehoillut 36 (12+24) pisteen arvoisesti.

Kärpät ei ole kajonnut perjantaisiin hyökkäysketjuihinsa. Puolustuksessa sen sijaan nähdään hienoista liikehdintää, kun Ludwig Byström ja Atte Ohtamaa vaihtavat paikkoja keskenään. Maalia vartioi tänään Joel Blomqvist.

Kärpät Turussa:

Pyörälä – Bourke – Aaltonen
Koivunen – Kalapudas – Emanuelsson
Tieksola – Wellman – Leskinen
Slepets – Koskenkorva – Räty

Byström – Niemelä T
Ohtamaa – Sklenicka
Musin – Ronkainen
Niemelä M

Blomqvist
(Galimov)

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä C Moresta tai Radio City Oulun Kiekkoradiosta. Ottelu alkaa kello 16.00!