30.10.2021

Kärppien vieraspelitaival jatkuu tänään lauantaina Lappeenrannassa, kun Kisapuiston jäähallissa oululaisia isännöi SaiPa. Ennen ottelun alkua ohjelmassa on paidannostoseremonia: pitkäaikaisen SaiPa-kapteeni Ville Kohon pelinumero 8 jäädytetään, ja puolustajan pelipaita nousee Kisapuiston kattoon. Kärppähyökkääjä Jesse Koskenkorva pelaa tänä iltana Liiga-uransa 100:nnen runkosarjaottelun.

Kärppien viikonloppu ei startannut toivotulla tavalla, kun joukkue kärsi perjantaina 3-1 tappion Mikkelissä. Kotijoukkue Jukurit aloitti ottelun tehokkaasti iskemällä kaikki illan maalinsa jo avauserässä. Kärppien takaa-ajo jäi yhteen maaliin, joten pisteet jäivät Ikioma Areenalle.

Tänään vuorossa on kauden toinen kohtaaminen SaiPan kanssa. Lokakuun alussa Raksilassa käyty taisto venyi tiukaksi väännöksi joukkueiden kesken, ja ottelu ratkesi vasta hyökkääjä Saku Mäenalasen jatkoaikamaalilla Kärppien hyväksi lukemin 2-1. Viime kauden neljästä runkosarjakohtaamisesta Kärpät voitti kolme SaiPan vieden nimiinsä yhden. Jokainen näistä ratkesi pienin maalieroin, joten ennustettavissa on loppuun saakka jännittävä kamppailu, joka saa juhlavan alun, kun hyökkääjä Ville Kohon pelinumero 8 jäädytetään.

Illan peli on molemmille joukkueille viikon kolmas ottelu. Vastakkain on kaksi erittäin nälkäistä nippua: kuluvan peliviikon aikana Kärpät on kerännyt kaksi sarjapistettä – SaiPa puolestaan on jäänyt kokonaan pisteittä sekä Ilvestä että KooKoota vastaan. Kärpät on pelannut tähän mennessä 17 ottelua, joista pisteitä on kertynyt 30. Tämä pistemäärä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukon sijalle 4. SaiPalla on pelattuna yksi peli enemmän, ja pisteitä niistä yhteensä 21. Lappeenrantalaiset pitävät parhaillaan sijaa 11.

Kärppien kokoonpanoon on tehty eilisen jälkeen useampikin muutos. Hyökkääjä Juhamatti Aaltonen kiekkoilee tänään ykkösketjun oikeassa laidassa ja Troy Bourke nähdään jälleen pelaavassa miehistössä, kakkosketjun keskellä. Uransa 100:nnen Liiga-ottelun pelaava Jesse Koskenkorva saa kolmosessa laidoilleen tutut Julius Hermosen sekä Aku Rädyn. Neljännen ketjun muodostavat Ville Koivunen, Arttu Hyry ja Tuukka Tieksola. Pakistossa Joona Mourujärvi ja Veli-Matti Tiuraniemi vaihtavat paikkoja keskenään. Maalia vartioi Joel Blomqvist.

Kärpät tänään Kisapuistossa:

Mäenalanen – Mustonen – Aaltonen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak.
Koivunen – Hyry – Tieksola

Ohtamaa – Niskala
Byström – Niemelä T.
Ronkainen – Mourujärvi
Tiuraniemi

Blomqvist
(Galimov)

Kohon paidannostoseremonia alkaa jo kello 15.45, ja kiekko tippuu jäähän noin kello 16.15. Ottelu on nähtävissä suorana C Morelta!