27.08.2021

Toissapäivänä jännittävän ja vaiherikkaan kamppailun pelanneet Kärpät ja Sport kohtaavat tänään uudemman kerran, tällä kertaa Nivalassa, Atte Ohtamaan synnyinkaupungissa. Venäläismaalivahti Stanislav Galimov tekee Kärppä-debyyttinsä kello 19:00 alkavassa ottelussa.

Kärpillä on edessään syksyn toiseksi viimeinen harjoitusottelu, kun se kohtaa tänään Sportin Nivalassa, Uikko Areenalla. Joukkueet kohtasivat viimeksi keskiviikkona Vaasassa, missä Kärpät oli lopulta etevämpi Ville Leskisen jatkoaikamaalin turvin. Lupaavasti kahdella Kärppä-maalilla alkanut ottelu kääntyi päälaelleen Sportin iskettyä peräti neljästi perättäin. Päätöserässä Saku Mäenalanen toi kuitenkin kahdella maalillaan Kärpät tasoihin ja pakotti pelin jatkoajalle.

Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa näkee joukkueen pelillisten otteiden parantuneen ilta illalta harjoituskauden edetessä. Työ on vielä kesken, mutta suunta on oikea.

”Koko ajan mennään parempaan päin, mutta se ottaa aina aikaa, että opitaan tuntemaan toisemme. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja uskon, että peli paranee koko ajan tässä matkan varrella.”

Ohtamaa pääsee tänään pukemaan Kärppä-paidan ylleen synnyinkaupungissaan, lukuisten tuttujen, ystävien ja perheenjäsenten edessä. Hän näkee Kärppien vierailut lähikuntiin merkittävänä asiana, sillä 33-vuotias puolustaja muistaa lapsuudestaan Liiga-joukkueiden vierailuiden olleen valtavia asioita nuorelle kiekkojuniorille, joka haaveili urasta ammattilaiskiekkoilijana.

”Muistan itsekin junnuna, kun päästiin Raksilaan katsomaan peliä, niin se oli todella kova juttu. Puhumattakaan siitä, että nyt mennään Nivalaan ja juniorit pääsevät näkemään meitä heidän omassa kotihallissaan. Uskon että tämä on iso juttu koko yhteisölle siellä.”

Pieniä viilauksia ketjuihin – Galimov tolppien väliin

Tehokkaasti keskiviikkona esiintynyt ykkösketju Ville Leskinen – Troy Bourke – Saku Mäenalanen on jätettty ennalleen, mutta Kärppien hyökkäyskoostumuksia on pyöräytetty hienokseltaan uusiksi kahden keskimmäisen ketjun osalta. Aleksi Mustonen hyppää kakkosketjun laitaan Casey Wellmanin ja Juhamatti Aaltosen rinnalle, ja kolmosen muodostavat Ville Koivunen, Aatu Räty ja Radek Koblizek. Neloskenttänä jatkavat Julius Hermonen, Jesse Koskenkorva ja Aku Räty.

Puolustuspäässä muutoksia ei nähdä, mutta tolppien väliin Kärpät luisteluttaa uuden miehen, Stanislav Galimovin. 33-vuotias venäläinen saapui Ouluun viikonvaihteessa ja pääsi eilen ensimmmäistä kertaa harjoittelemaan joukkueen mukana. Tulikaste on luvassa heti tänään Nivalassa.

Kärpät tänään:

Leskinen – Bourke – Mäenalanen
Mustonen – Wellman – Aaltonen
Koivunen – Räty Aa – Koblizek
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak

Ohtamaa – Niemelä T
Byström – Niemelä M
Teppo – Niskala
Tiuraniemi

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – Sport tänään Nivalan Uikko Areenalla kello 19:00 alkaen! Lipunmyynti illan otteluun suoraan Uikko Areenalta. Lisätiedustelut numerosta 044 4457 420. Liput 15€/kpl. 

Suora lähetys ottelusta osoitteessa kaleva.fi/live. Kalevan nettisivuilta voit lunastaa 1kk tutustumistilauksen Kaleva Digiin hintaan 1€.

Kärppien kausikorttilaisille on lähetetty maanantaina 16.8. tekstiviestillä ohjeet 1kk ilmaisen Kaleva Digin tutustumistarjouksen lunastamiseen.