09.10.2021

Oulun Energia Areenalla vietetään tänään harvinaislaatuista juhlailtaa, kun Ilkka Mikkolasta tulee kaikkien aikojen neljäs kärppäpelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Numero 6 nousee Raksilan katonrajaan Reijo Ruotsalaisen (10), Jari Viuhkolan (24) ja Markku Kiimalaisen (15) rinnalle.

Kahdeksan suomenmestaruuden mies, Ilu, on Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan esimerkillinen kärppäläinen. Nykyisin Kärppien yhteyspäällikkönä työskentelevä Mikkola on ansainnut suurimman pelaajalle myönnettävän kunnianosoituksen totta kai menestyksensä, mutta myös johtajuutensa ja persoonansa takia.

”Ilu on todella menestynyt. On kuulunut kapteenistoon pitkään ja on esimerkillinen kärppäläinen. Se, että Ilu on halunnut jatkaa työskentelyä Kärpissä vielä pelaajauransa jälkeenkin, kertoo hänestä paljon.”

Mikkolan juhlailtana Kärppiä vastaan asettuu TPS, jossa puolustaja pelasi kolme ensimmäistä liigakauttaan ja voitti yhtä monta mestaruutta.

Taisteluvoitto alla kotikaukaloon

Kärpät lähtee lauantai-illan kotiotteluunsa allaan komea taisteluvoitto Helsingin IFK:sta. Eilinen kamppailu Nordiksella päättyi Kärppien eduksi maalein 0-2, kun Tuukka Tieksola ja Jesse Koskenkorva onnistuivat maalinteossa, ja Stanislav Galimov kirjautti Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin 22 torjunnalla. Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola kiitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueensa kurinalaista puolustuspelaamista.

”Iso puolustustaiselu meiltä, varsinkin ensimmäinen erä. Oltiin aika paljon omissa, mutta ydintä puolustimme hyvin eikä vastustaja päässyt irtokiekoille. Toinen erä päästiin hyvin peliin kiinni ja saatiin omaa hyökkäyspelaamista käyntiin. Kolmas erä oli tasaista vääntämistä, mutta loppuhetkien alivoiman sitkeys toi pinnat sitten.”

Erinomaista puolustamista tullaan kaipaamaan tänäänkin, sillä vieraaksi saapuu sarjakärki TPS. Turkulaiset eivät ole alkukaudella mässäilleet maaleilla, mutta kahdeksan voittoa 11 pelatusta ottelusta on kova lukema. Eilen TPS kaatoi KalPan vieraissa maalein 0-1.

Voittavaa kokoonpanoa ei muuteta

Kärppä-valmennus ei ole lähtenyt muuttamaan eilisen pelaavaa kokoonpanoa. Eilen Liiga-debyyttinsä tehnyt Arttu Paaso pääsee tänään esiintymään ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä, ja erinomaisen ottelun pelannut Stanislav Galimov jatkaa maalilla. Kärpät tänään: