30.12.2021

Kärpät vierailee tänään Hämeenlinnassa, missä se saa vastaansa pitkältä joulutauolta palaavan HPK:n.

Kärpät palasi joulutauolta tapaninpäivänä, kun joukkue isännöi JYPiä. Esitys oli kotijoukkueelta jämäkkä, joskaan illan vierailijat eivät saaneet koneestaan täysiä tehoja irti. Tiistaina Kärpät sai vieraakseen Mikkelin Jukurit, joka saapui Raksilaan täynnä tulta ja tappuraa. Olli Jokisen suojatit pistivät työhanskat käteen ja jauhoivat Oulusta voiton maalein 1-2.

Taistelu sarjataulukon kärkipäässä on äärimmäisen tasaista, ja Kärpillä on täysi työ tehtävänään pitäkseen takanaan vähemmän otteluita pelanneet Tapparaan , TPS:n, Pelicansin ja Jukurit. Tällä hetkellä Kärpät miehittää kolmatta sijaa 57 sarjapisteellä. Kahdeksantena oleva Jukurit on vain neljän pisteen takamatkalla.

Jo kauden neljäs kohtaaminen

Nihkeän alun kaudelleen saanut HPK päätyi lokakuun alussa kovaan ratkaisuun, kun päävalmentaja Matti Tiilikainen sai tehdä tilaa Jarno Pikkaraiselle. Joukkueen kurssi kääntyi, ja HPK nousi sarjataulukon pohjamudista mukaan taistelemaan pudotuspelipaikoista. Hämeenlinnalaisten värikkääseen syksyyn on mahtunut vaikean alun jälkeen kymmenen ottelun voittoputki, ja viimeisestä 14 ottelustaan se on hävinnyt yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. HPK on tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 9.

HPK:n edellisestä ottelusta on ehtinyt vierähtää tovi, sillä joukkue asetettiin koronavirustartunnan takia karanteeniin joulukuun 16. päivä. Edellisen kerran tositoimissa HPK on nähty lauantaina 11.12. kun se kaatoi Ilveksen maalein 5-1.

Kärpät ja HPK ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kolmesti ennen tätä iltaa. Joukkueiden ensimmäinen keskinäinen päättyi hämeenlinnalaisten vierasvoittoon maalein 1-2, mutta kaksi muuta menivät Kärppien nimiin. Kärpät voitti back-to-backin molemmat osat Oulussa maalein 4-3 ja 3-0.

Antti-Roikolle toinen ottelu Liigassa

Ainoa muutos Kärppien pelaajistossa tiistaihin nähden on Juhamatti Aaltosen poissaolo kakkosketjun laidalta. Aaltosen tilalle Troy Bourken ja Petter Emanuelssonin rinnalle nousee Tuukka Tieksola. Kärppien nelosketjun laitaan hyppää Aleksi Antti-Roiko, jolle ottelu on Liiga-uran toinen. Antti-Roiko, 20, teki debyyttinsä 11.12. pelatussa Tappara-ottelussa. Hyökkääjä pelasi ottelussa vajaat yhdeksän minuuttia ilman tehomerkintöjä, mutta esitti Raksilan yleisölle kovaa työntekoa ja tunnollista pelaamista.

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Pyörälä – Leskinen
Tieksola – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Mustonen – Räty
Heikkala – Hyry – Antti-Roiko

Ohtamaa – Niemelä M
Byström – Rindell
Paaso – Niskala
Ronkainen

Galimov
(Kokko)

HPK – Kärpät käyntiin kello 17:00. Suora lähetys ottelusta C Moressa!