13.09.2023

Kärpät – Sport 2-1 (JA)

Runkosarja 2023-2024 starttasi Kärppien osalta keskiviikkoiltana kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan. Kohtaamista seurasi paikan päällä yli 4800 katsojaa, joista ilahduttavan moni oli löytänyt tiensä kesän aikana laajennettuun kannattajakatsomoon, missä väki piti läpi ottelun yllä kotiavauksen henkeen kuuluvaa hurmosta!

Molemmat joukkueet puolustivat hyvin maalinedustojaan, ja ensimmäinen maali syntyikin vasta kolmannessa erässä, kun hyökkääjä Julius Junttila vei oululaiset 1-0 johtoasemaan ajassa 45:52. Varsinaisen peliajan puolivälissä puolustaja Victor Berglund iski kiekon vastustajan verkkoon, ja kotiyleisö ehti jo iloita avausosuman toivossa. Videotarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin, sillä kiekko ei päätynytkään maaliin, vaan sen alaosaa suojaavan peitteen taakse tolpan ulkopuolelta.

Ajassa 58:10 vierasjoukkue otti takaa-ajoasemassa Miroslav Svobodan pois maalinsuultaan ja haki tasoitusta kuudella viittä vastaan. Kolmannen erän viimeisellä peliminuutilla Kärppien Tommi Kivistölle vihellettiin rangaistus kampituksesta. Sport onnistui hyödyntämään ylivoimansa puolustaja Atro Leppäsen johdolla, ja venytti näin ottelun jatkoajalle.

Raksilan illan kruunasi lopulta puolustaja Martin Jandusin ylivoimaosuma, jonka ansiosta kotijoukkue lunasti kauden ensimmäisen voittonsa!

Kärppien peliviikko jatkuu lauantaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Kello 17.00 alkavaa ottelua voit seurata C Moresta tai Radio Kalevan välityksellä!