04.12.2021

Kärpät kunnioitti seurahistorian ensimmäisiä suomenmestareita kaatamalla Ässät maalein 3-0. Joel Blomqvist kirjautti kauden toisen nollapelinsä.

Oulun Energia Areenan ilta sai juhlavan alun, kun jäällä kunnioitettiin Kärppien seurahistorian ensimmäisiä suomenmestareita. Iso osa tuosta 40 vuoden takaisesta mestarijoukkueesta oli päässyt paikalle Raksilaan. Ensimmäisen mestaruusjoukkueen kunnioittamainen oli yksi teemoista, joilla Kärppä-joukkuekin iltaa lähestyi.

Avauserässä kummankaan joukkueen peli ei asettunut aivan uomiinsa. Kumpikin joukkue sai erässä ylivoimamahdollisuuden, mutta ei sitä pystynyt hyödyntämään. Ottelun avausmaali syntyi hiemaan yllättäen, kun Aku Räty karvasi kiekon maalin taustalta, ja tarjoili sen erinomaiseen vetopaikkaan Aleksi Mustoselle. Musen kauden neljäs maali syntyi terävällä laukauksella suoraan syötöstä. Kärpät lähti ensimmäiselle erätauolle 1-0 johtoasemassa.

Toisessa erässä pelin kuva ei merkittävästi muuttunut, mutta molemmat joukkueet ryhtyivät toimittamaan kiekkoa ahkerammin maalille. Kärpät sai palkinnon ajassa 38:23, kun Mika Pyörälä iski Saku Mäenalasen laukausta seuranneen irtokiekon maaliin. Toisen syöttöpisteen maaliin kirjautti Miihkali Teppo, joka pelasi ensimmäistä otteluaan sitten lokakuun alun. Kahden erän jälkeen Ässien Konstantin Volkoville oltiin kirjattu 14 torjuntaa. Kärppien Joel Blomqvist oli pysäyttänyt tähän mennessä 17 laukausta.

Päätöserässä Ässät pelasi odotetusti hienokseltaan enemmän kiekolla, mutta Kärpät ei kuitenkaan heittäytynyt täysin puolustuskannalle. Joitakin mahdollisuuksia lisäosumille oli molemmissa päissä, mutta maalivahtipeli oli lauantai-iltana erinomaista. Illan loppulukemat 3-0 syntyivät tyhjään maaliin, kun Saku Mäenalanen rankaisi Ässiä huolimattomasta keskialueen pelaamisesta.

Joel Blomqvist kirjautti kauden ja uransa toisessa nollapelissä 25 torjuntaa. Varmoin ottein esiintynyt 19-vuotias maalivahti joutui venymään ainakin yhteen todelliseen gamesaveriin ottelun toisessa erässä. Blomqvist on pelannut tällä kaudella viidessä ottelussa yhteensä 270 minuuttia ja päästänyt taakseen kaksi maalia.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun Tampereen Ilves vierailee Oulussa.