18.09.2020

Kärpät ja New Jersey Devils ovat sopineet Janne Kuokkasen ottelukohtaisesta lainasta Kärppiin. Laina kestää marraskuun maaottelutaukoon asti.

Janne Kuokkanen, 22, vahvistaa Kärppien hyökkäystä marraskuun maaottelutaukoon saakka. Kuokkanen on NHL-seura New Jersey Devilsin sopimuspelaaja. Laina tuli Kärpille ajankohtaiseksi, kun Aku Räty loukkaantui U20-joukkueen pelissä ja on sivussa ensimmäisten arvioiden mukaan kuusi viikkoa. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kuokkasen laina takaa Kärpille kokoonpanon riittävän laajuuden Rädyn poissaollessa.

Olemme aikaisemmin sanoneet, ettemme aio ottaa lyhtyaikaisia NHL-lainoja. Akun loukkaantuminen pakotti meidät kuitenkin reagoimaan. Jannen lainan myötä meillä on 15 hyökkääjää lukittuna Liigan kokoonpanoon.

Kuokkanen on ollut tuttu näky Raksilassa alkusyksystä. Hyökkääjä on harjoitellut Kärppien mukana pitkän pätkän, ja hyppy joukkueen mukaan pelaamaan on luonteva. Kärpät saa Ahon mukaan Kuokkasesta läpimurron kynnyksellä olevan nuoren pelaajan.

Janne on harjoitellut joukkueen kanssa koko alkusyksyn, joten hänet on helppo ottaa mukaan joukkueeseen. Hän on ominaisuuksiltaan erittäin kärppämäinen pelaaja; luistelu ja perus taito-ominaisuudet ovat hyvällä tasolla. Hän on juuri ottamassa sen askeleen vakiopelaajaksi NHL:ssä, joten kyseessä on erinomainen nuori pelaaja.

Tehokas debyytti Liigassa – OHL kautta NHL:n porteille

Oulunsalossa syntynyt Kuokkanen edusti Kärppien U16-, U18- ja U20-joukkueita, sekä Liiga-joukkuetta kausina 2013 – 2016. Toistaiseksi ainoan liigapelinsä hän pelasi keväällä 2016, kun hänet nostettiin kokoonpanoon runkosarjan päätösotteluun Lahden Pelicansia vastaan. Tuolloin 17-vuotiaan hyökkääjän debyytti oli kuin satukirjasta; kaksi maalia ja valinta ottelun ykköstähdeksi.

Kaudesta 2016 – 17 lähtien Kuokkanen on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa. Ensimmäinen kausi kului juniorisarja OHL:ssä, London Knightsissä. Carolina Hurricanes oli varannut Kuokkasen NHL:n varaustilaisuudessa kesällä 2016, joten kausina 2017 – 19 hän pelasi suurimmalta osin AHL:n Charolette Checkersissä. Vastuuta NHL:n puolella tuli 11 ottelun verran.

Helmikuussa 2020 Kuokkanen siirtyi vaihtokaupassa New Jersey Devilsin organisaatioon. Kauden 2019 – 20 tehokkaasti AHL:n puolella pelannut Kuokkanen ehti kirjauttaa uuden seuransa riveissä kolme AHL-ottelua ja yhden NHL-ottelun, ennen kuin kausi keskeytyi.