12.03.2024

Artikkelikuva: Mikko Kankainen

Jukurit – Kärpät 2-3
Yleisömäärä: 3405

Liigan runkosarjan päätöskierroksella käytiin jännittävä taisto neljännesfinaalien kotiedusta Kärppien ja Jukureiden välillä. Ennen tiistai-iltaa mikkeliläiset pitivät hallussaan sarjan neljännettä sijaa, mutta puhtaalla vierasvoitollaan Kärpät kurvasi lopulta ohi.

Ottelu piti katsojat otteessaan alusta loppuun saakka eikä joukkueiden taisteluilmeistä jäänyt epäselväksi se, että kyseessä oli varsin merkittävä kohtaaminen molemmille seuroille. Ensimmäisen erän alussa Kärpät pääsi ylivoimalle, mutta maalia ei tästä erikoistilanteesta syntynyt. Ylivoiman sijaan keltamustat onnistuivat maalinteossa seuraavan rangaistuksen aikana – alivoimalla Marko Anttilan ja Arttu Hyryn onnistumisten saattelemana. Ajassa 15:05 kotijoukkue tuli tasoihin hyökkääjä Jesper Piitulaisen osumalla, ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Pelin toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Erän ensimmäisellä peliminuutilla Kärppien Ville Koivunen vei joukkueensa 2-1 johtoon. Syöttöpisteet tähän kirjattiin Teemu Turuselle ja Joonas Kemppaiselle. Mikkeliläisten avausmaalin viimeistellyt Piitulainen iski toistamiseen illan aikana upottamalla kiekon verkkoon ajassa 25:39. Osuma jäi erän viimeiseksi, ja myös päätöserä startattiin tasalukemissa.

Ottelun voittomaali syntyi kultakypärä Turusen lavasta. 2-3 osuman viimeistellyt hyökkääjä rikkoi 30 maalin rajapyykin, ja vei ansaitusti nimiinsä Liigan maalikuninkuuden!

Keltamustien Playoffs-kevään ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 20.3. Raksilassa, ja vastaan asettuu kuluneelta illalta tuttu Jukurit!