15.10.2021

Kärpät taisteli kolmen pisteen voiton HPK:sta lukemin 4-3. Topi Niemelä vietti kolmen tehopisteen iltaa.

Oulun Energia Areenan perjantaisauna lämpesi yleisön ja kotijoukkueen osalta hieman ennen erän puoltaväliä, kun Juhamatti Aaltosen estämisrangaistus herätti suurta ihmetystä paikalla olleissa. Aaltonen komennettiin rangaistusaitioon HPK-pelaajan huitaistua mailansa poikki Aaltosen luistellessa ohi. Tunteita herättänyt tilanne purkaantui kuitenkin positiivisena energiana, kun Ville Leskinen avasi illan maalinteon heti seuraavan aloituksen jälkeen. Ovela laukaus yllätti HPK-vahti Eetu Laurikaisen ja Kärpät siirtyi 1-0 johtoon. Syöttöpisteet Saku Mäenalaselle, sekä uransa ensimmäisen Liiga-pisteen kirjauttaneelle Arttu Paasolle. Aaltosen kaksiminuuttinen päätyi kuitenkin lopulta kostaantumaan, kun Arttu Pelli tasoitti pelin vain kahta sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä. Ensimmäiselle tauolle 1-1 tasalukemista.

Toisen erän alussa Kärpät löi kaasun pohjaan, eikä katsonut taakseen. Topi Niemelän kauden toinen vei Kärpät 2-1 johtoon ajassa 22:52, ja muutaman minuutin sisään osuivat myös Ville Koivunen ja Ludwig Byström. Topi Niemelän pistetili karttui erässä peräti kolmen tehopisteen verran, kun hän nappasi ykkössyötöt sekä Koivusen että Byströmin maaleihin. HPK:n Joel Janatuinen toi omansa kahden maalin päähän ajassa 27:18, ja toiselle erätauolle lähdettiinkin 4-2 lukemista. Kärppien Stanislav Galimoville oltiin kirjattu kahden erän jälkeen 18 torjuntaa.

Kolmannessä erässä Kärppien agenda oli selvä; kahden maalin johtoa varjelemalla taskuun kilahtaa kolme sarjapistettä. Puolustustaistelun ruumiillistuma oli kapteeni Atte Ohtamaa, joka urakoi hurjat peliminuutit Kärppien takalinjoilla. Päätössummerin soidessa peliaikasarake näytti lukemia 32:04. Vakuuttavasti Liiga-kaukaloihin hypännyt Arttu Paaso pelasi kolmannessa miesten ottelussaan ennätyminuuttinsa, 20:28.

HPK nousi ottelussa vielä maalin päähän, kun Antti Pihlström onnistui ohittamaan Galimovin ajassa 57:49. Galimov koki kolmannen erän loppuminuuteilla kovia, kun HPK:n Tommi Tikka ajoi maalin edustalle ottaen samalla kontaktin Galimovin päähän. Galimov pelasi ottelun loppuun, mutta poistui päätössummerin soitua pian pukusuojiin. Kärpät voitti ottelun maalein 4-3.

Joukkueet kohtaavat uudemman Oulun Energia Areenalla uudemman kerran heti huomenna, kun kiekko putoaa jäähän kello 17:00.