08.10.2021

Hiilinielurekisteri on oululaisen Rakeistus Oy:n tarjoama päästöjen kompensaatiopalvelu. Se on ainoa ISO-sertifioitu kompensaatiopalvelu Suomessa.

Päästöt kompensoidaan kasvattamalla lisähiilinieluja suomalaisissa talousmetsissä. Lisähiilinieluja saadaan aikaan tuhkalannoittamalla metsiä. Kompensaation ostajalle merkitään kompensaatiometsä, jonka lisähiilinielut sitovat ilman hiilidioksidia kompensaatiotarpeen verran 15 tai 20 vuodessa.

Oulun Kärpät Oy:n kompensaatio käsittää Liiga-joukkueen matkustamisen lentäen sekä bussilla. Lisäksi Oulun Kärpät Oy:n toimiston ja sen työntekijöiden päästöt on kompensoitu.

Täysin kotimainen kompensaatiopalvelu tuo lisäarvoa Suomeen: Kompensaation ostoon käytetyistä varoista osa menee metsänomistajille tukemaan lisähiilinielujen kasvattamista ja säilyttämistä. Metsien lisäkasvun myötä Suomen puuvaranto kasvaa ja varmistaa puun kestävän käytön muun muassa energia- ja metsäteollisuudessa ja lisää työllisyyttä metsä- ja puutoimialalla. Puupohjaisen tuhkan lisääntyvä käyttö lannoitteena parantaa kiertotalousastetta ja luo uutta liiketoimintaa tuhkan ympärille.

– Oulun Kärppien arvoissa vastuullisuus on merkittävässä roolissa. On hienoa, että saadaan tehdä yhteistyötä pohjoissuomalaisen toimijan kanssa, jolla on luotettava ja sertifioitu menetelmä päästöjen kompensoimiseksi,

kommentoi Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen uutta kumppanuutta.