20.09.2019

Oulun Kärpät aloittaa tänään kolmen vierasottelun putken, jossa neljän päivän sisällä oululaiset käyvät kahdesti Tampereella ja siinä välissä lauantaina Jyväskylässä. Tänään vastassa on Ilves, joka hakee ensimmäistä voittoaan aina niin lämpimän kotiyleisönsä edessä. Kokoonpanossa nähdään kolme tuoretta nimeä.

Legendaarisen Hakametsän jäällä nähdään tulinen vääntö, kun kovin odotuksin kauteen lähtenyt Ilves isännöi Kärppiä. Kotijoukkueen kausi ei ole käynnistynyt halutulla tavalla, sillä kolmen pelin jälkeen pistesaldo on edelleen nollassa. Takana on tappiot Tapparalle, Lukolle sekä TPS:lle. Oululaisten kannalta tilanteessa piilee iso vaara, sillä tamperelaisjoukkue on viimeisilleen ärsytetty ja sarjan kärkipäässä keikkuvan Kärppien vierailu varmasti sytyttää pelaamaan sata lasissa koko kuusikymmentäminuuttisen.

Kärpät on ottanut yhdeksästä tarjolla olleesta sarjapisteestä kahdeksan. Viimeisimpänä Jukurit taipui Raksilassa jatkoille venyneessä ottelussa 2-1 kiitos Shaun Heshkan huippupelin. Puolustuspelaaminen on toiminut Kärppien osalta hyvin, kun omissa on soinut vain neljästi eli KalPan kanssa vähiten Liigassa. Näistä takaiskuosumista kaikki ovat syntyneet tasakentällisin, joten Kärppien alivoima on säilynyt ehjänä.

Nopeajalkainen Ilves

Jos Kärpät sai vahvistuksia rosteriinsa kesän aikana, samaa voi sanoa myös Ilveksestä. Ex-Kärpät Jasse Ikonen ja Eetu Päkkilä tuovat joukkueeseen lisää tehokkuutta hyökkäyspäähän ja HPK:ssa mestaruutta juhlinut Robert Leino on kokonaisvaltainen pelaaja, jota Karri Kivi tai kuka tahansa muu valmentaja tykkää hyödyntää kokoonpanossa. Tulevat huippunimet Lassi Thomson ja Matias Maccelli ovat ehtineet tänä syksynä jo säväyttää.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner tiedostaa Ilveksen valtaisan potentiaalin. Hän uskoo, että Ilveksen nihkeästi alkanut Liiga-taival kääntyy vielä valoisampaan suuntaan.

Ilves on yksi nopeimmin pelaavista joukkueista, mitä Liigassa on pitkään aikaan nähty, ja yksi ennakkosuosikeista pitkässä juoksussa. Siellä on paljon hyvässä iässä olevia vastuunkantajia. Hyvä ja nopea joukkue vastassa.

Kärppien kokoonpanoon on nostettu pelaajia, jotka pelaavat ensimmäisen Liiga-pelinsä tällä kaudella. Hyökkäyskalustossa mukana ovat Julius Hermonen sekä Jesse KoskenkorvaJoona Huttula pelaa alkuun seiskapakkina. Kuusi ensimmäistä pakkiparia säilyvät entisillään, mutta hyökkäysketjuissa on tapahtunut muutoksia. Kokoonpano löytyy alta.

Manner paljastaa, ettei muutoksien taustalla ole dramatiikkaa. Läpi syksyn paljon töitä tehneet nuoret kiekkoilijat saavat mahdollisuuden näyttää taitonsa.

Jokaisen pelaajan täytyy tuntea itsensä arvokkaaksi ja jokainen on ansainnut paikkansa joukkueessa. Annamme näille pelaajille vastuuta.

Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30 ja on katsottavissa suorana Telia TV:ssä.

Ja jos Ilveksen peli on yhtä vahvaa kuin seuran tuottama videosarja Lätkäehtoo, Kärpillä on varmuudella haastava syysilta edessään.