11.12.2020

Kärpät on selvittänyt tiensä eLiigan finaaliviikonloppuun. Kaksipäiväinen tapahtuma käynnistyy lauantaina semifinaaleilla, ja finaalit otellaan sunnuntaina. Kärpät kohtaa semifinaaleissa Tapparan kello 18:00 alkaen.

Pitkän kaavan kautta tiensä pudotuspeleihin raivannut Kärppä-kaksikko Paul “Pleemaker” Arontie ja Kristian “Kriketsi17” Veijola taistelee tulevana viikonloppuna eLiigan mestaruudesta, kun neljä sarjan parasta joukkuetta taistelevat mestaruudesta kaksipäiväisessä finaaliviikonlopussa. Kärpät kaatoi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Porin Ässät ja neljännesfinaaleissa HIFK:n. Neljännesfinaalitaistelu venyi aina ratkaisevan kolmannen ottelun jatkoajalle asti, missä Arontie ratkaisi näyttävällä osumalla semifinaalipaikan Kärpille.

Finaaliviikonlopun aloittaa lauantaina pelattavat välierät, jotka ovat seurattavissa C Moressa, MTV-Palvelussa ja Telia TV:ssä kello 18 alkaen.

Kärpät saa vastaansa alusta asti sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Tapparan, joka voitti runkosarjan ja kaatoi neljännesfinaaleissa KooKoon selkeästi 2-0 (7-0, 6-2). 

Telia Esports Seriesin sivuilla Kärppien Paul Arontien ja Tapparan Erik “Eki” Tammenpään mahdollista kohtaamista luonnehditaan lajin klassikko-otteluksi. Kaksikko on tullut toisilleen tutuksi vuosien varrella käydyissä keskinäisissä kohtaamisissa, mutta herrat ovat myös joukkuekavereita 6v6 -pelimuodossa. Myös Kristian Veijolaa ja Tapparan Arttu “Artuzio” Mustilaa pidetään yleisesti maan kärkipelaajina, joten huippukohtaamiset ovat taattuja lauantai-iltana.

“…lajin jo klassikoksi muodostunut kohtaaminen Tammenpään ja Arontien välillä on ehdottomasti tilauksessa lauantai-illaksi. Kaksikko on vuosien varrella käynyt lukemattomia taistoja tiukoissa paikoissa ja voitot ovat jokseenkin tasan. Seurojen toiset edustajat Mustila ja Veijola ovat myös ehdottomasti maailmanluokan pelaajia, joten pelaajavalinnoista huolimatta tarjolla on huipputason peliä.”

Toinen finalisti ratkotaan savolaisten kesken, kun KalPan Saku “Mehukatti10” Serttilä ja Roni “MrNipsuli” Kaján kohtaa Jukurien Hannes “Hansulinho” Kettusen ja Tuukka “FlyerKungen” Kuhan. KalPan ja Jukurien kohtaaminen käynnistyy kello 19:30.

eLiigan finaaliviikonloppu käyntiin lauantaina 12.12. kello 18:00 C Moressa, MTV-palvelussa ja Telia TV:ssä!