26.06.2020

HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS pelaavat elo-syyskuussa yhteisen turnauksen kolmessa kaupungissa. Turnaus alkaa Turussa, jatkuu Tampereella ja huipentuu Helsingissä.

Viisi Liiga-seuraa käynnistää yhteistyössä elokuussa uuden 3v3 Super Series -turnausformaatin, jossa ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla. Turnauksessa pelaavat HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS.

Ensimmäinen turnauspäivä on Turussa 21.8. ja Tampereella pelataan 27.8.–28.8. Turnaus huipentuu alkusarjan viimeisiin otteluihin ja pudotuspeleihin Helsingissä 11.9. Otteluihin pääsee paikan päälle pelejä seuraamaan sen hetkisten koronarajoitusten mukainen määrä katsojia ja tapahtumissa noudatetaan viranomaisten asettamia turvallisuusmääräyksiä.

Tavoitteena on järjestää viihdyttäviä tapahtumia kiekkofaneille, ja osallistua tulevan Liiga-kauden käynnistämiseen uudenlaisella turnausformaatilla, jota on kokeiltu erittäin onnistuneesti Pohjois-Amerikassa viime kaudella. NHL:n All-Star- ottelu pelataan tällä formaatilla ja USA:ssa on alkamassa kesällä 2021 oma 3v3-liiga. Suomessa halutaan olla eturintamassa kehittämässä jääkiekkoa ja tämä on yksi esimerkki siitä. Pelit ovat varmasti erittäin viihdyttäviä ja odotamme suurella innolla niiden alkamista.

kommentoi HC TPS Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Veli-Pekka Marin.

Innostuin saman tien, kun kuulin tästä turnauskonseptista. Tarjolla on varmasti hienoa kiekkoviihdettä yleisölle ja meille pelaajille hyvä paikka päästä näyttämään osaamista pienjoukkueissa. Isolla mielenkiinnolla odotan pelien alkua ja hienoa, että ensimmäinen turnauspäivä pelataan nimenomaan meillä Turussa.

hehkuttaa HC TPS:n hyökkääjä Juuso Pärssinen.

Liigassa on syksystä 2015 lähtien pelattu jatkoajat kolmella kenttäpelaajalla, mikä on lisännyt maalipaikkojen määrää merkittävästi ja tuonut viihdyttävyyttä peliin. Nyt samalla pelaajamäärällä pelataan otteluita, joiden kesto on alkusarjassa 2 x 10 minuuttia. Pudotuspeleissä pelataan 2 x 15 minuutin erät.

Kolme vastaan kolme -jatkoaika on ollut todella onnistunut uudistus jääkiekossa ja nyt rakennamme viihdyttäviä tapahtumia faneille kolmessa kaupungissa ja samalla joukkueet pääsevät myös harjoittelemaan kolmella kolmea vastaan pelaamista. Tämä on lisäksi erinomaista markkinointia Liiga-kaudelle, joka alkaa muutama viikko Super Seriesin jälkeen. kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

”Hyvät pelaajat erottuvat varmasti tässä pelimuodossa”

Turussa ja Helsingissä pelataan ottelut yhden päivän aikana, mutta Tampereella joukkueet viettävät kaksi päivää. Torstain 27.8. otteluita isännöi Tappara ja päivää myöhemmin Ilves.

Kauteen valmistautuminen saa uuden hienon lisäelementin 3v3-turnauksen muodossa. 3v3-pelit ovat pelaajille uusi hieno kokemus mitata paremmuutta, yleisölle viihdyttävää seurattavaa ja valmennukselle hyvä paikka nähdä pelaajia pelaamassa luonnollista peliä. Hyvät pelaajat erottuvat varmasti tässä pelimuodossa. Lähdemme 3v3 Super Seriesiin menestymään ja tekemään historiaa.

kertoo Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Ilveksen leirissä odotetaan myös innolla elokuussa alkavaa turnausta.

3v3 Super Series on pelaajille erinomainen mahdollisuus näyttää osaamistaan ja faneille nähdä seurojen uusia pelaajia. Liiga-kautta ajatellen ottelut antavat myös valmentajille hyvää tietoa siitä, ketkä pelaajat ja mitkä koostumukset soveltuvat parhaiten pelaamaan jatkoajalla kolme vastaan kolme -muodossa. Jääkiekko on pohjimmiltaan maalintekopeli, ja tässä pelimuodossa sekin korostuu. On hienoa, että Tampereella tapahtuma järjestetään peräkkäisinä päivinä, jolloin on mahdollista nähdä lukuisia pelaajia ja huippujoukkueita lyhyessä ajassa. Odotamme, että saamme aikaan viihdyttäviä ja maalirikkaita tapahtumia.

sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Kärpät pelaa kaikki alkusarjan ottelunsa Tampereella ja Helsingissä.

Kolmella kolmea vastaan pelaaminen on osoittautunut äärimmäisen viihdyttäväksi, sillä kaukalossa sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Tämä on uudenlainen konsepti, jota lähdetään nyt testaamaan ja kehittämään. Jos formaatti toimii, niin tulevaisuudessa näitä pelejä nähdään toivottavasti myös Oulussa. Kärpät on seurana aina mielellään mukana rakentamassa ja kehittämässä uutta, kuten esimerkiksi nykymuotoista CHL:ää. Tämä turnaus tuo varmasti lisää mielenkiintoa ja keskustelua harjoituskaudelle.

sanoo Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

C More lähettää suorana kaikki turnauspäivät

Turnaus seurataan kokonaisuudessaan tiiviisti myös C Moren suorissa lähetyksissä. Jokaisena pelipäivänä tiedossa on kaikkien otteluiden lisäksi monipuolisesti studio-osuuksia ja pelaajahaastatteluita. Lähetykset näkyvät C Moren lisäksi myös Telia TV:ssä.

Kiekkofanien nälkä on nyt suuri, joten on hienoa päästä tarjoamaan huippuseurojen otteluita jo ennen varsinaisen kiekkokauden käynnistymistä. Nopeatempoinen ja viihdyttävä formaatti on omiaan myös television välityksellä seurattavaksi. Syksyllä Liiga-lähetysten tuotanto siirtyy C Morelle, joten turnaus nostattaa samalla tunnelmaa kohti kauden käynnistymistä.

kuvailee C Moren Liiga-lähetysten vastaava tuottaja Kalle Takala.