08.02.2023

Kärpät – Sport 3-2

Yleisömäärä ottelussa: 4288

Kärpät ja Sport kohtasivat neljännen kerran kuluvalla kaudella keskiviikkoiltana Raksilassa. Tiukkaakin tiukemman väännön päätteeksi Kärpät taisteli itselleen kolmen pisteen voiton.

Vierasjoukkue tuli otteluun väkevästi, kun kiekko löysi tiensä kärppämaaliin jo ajassa 02:17. Valtteri Viljasen iskemään avausmaaliin syöttöpisteet tililleen kirjauttivat ruotsalaisvahvistukset Jens Lööke ja Emil Johansson.

Kärppien vastine Sportin avaukseen nähtiin vasta toisen erän puolivälin jälkeen. Kotijoukkueen hyökkäyspään pyöritys päättyi lopulta Arttu Hyryn onnistumiseen, kun nelosketjun sentteri käänsi  niin kutsutulla “vanhanaikaisella” kiekon Sport-vahti Niko Hovisen ohi. Syöttöpisteet tasoitusosumaan ansaitsivat Otto Karvinen ja Atte Ohtamaa.

Kolmannessa erässä nähtiin erikoistilannemaali, kun kultakypärä Teemu Turunen vei alivoimaosumallaan Kärpät 2-1 johtoon. Kotijoukkue onnistui pitämään oman maalinsa puhtaana kyseisen rangaistuksen ajan, mutta erän puolivälin jälkeen Sport tuli vielä rinnalle tasaviisikoin. Maali oli puolustaja Aatu Aarnion käsialaa.

Ottelun voittomaalia juhlittiin ajassa 54:11. Puolustaja Topi Niemelän tulisen laukauksen maalin perukoille ohjasi taidokkaasti hyökkääjä Cody Kunyk. Tämän enempää ei Raksilan illassa maaleilla mässäilty, mikä tarkoitti sitä, että Kärpät nappasi kaikki jaossa olleet kolme pistettä!