04.10.2021

Kärpät on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelssonin kanssa. 30-vuotias Emanuelsson on Kiruna HC:n kasvatti, ja myöhemmät juniorivuotensa hän edusti Skellefteå AIK:ta. Viimeiset viisi kautta hän on pelannut SHL-seura Luleå Hockeyssa.

Lukuun ottamatta kahden kauden mittaista visiittiä AHL:ssä Emanuelsson on pelannut koko tähänastisen uransa SHL:ssä. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho uskoo ruotsalaispelaajan olevan sopiva lisä oululaisseuraan.

– Petter on hyvä, työteliäs, energinen kahden suunnan laituri, joka omaa myös ratkaisuvoimaa. Hänellä on hyvä laukaus ja hän on sellainen pelaaja, jota on kaavailtu meille tulosyksikön mieheksi. Petter on pohjoisen poikia, ja uskonkin hänen sopeutuvan hyvin Kärppiin ja Liigaan.

Aho kertoo Emanuelssonin kaivanneen uusia haasteita uralleen, ja Kärpissä oltiinkin heti kiinnostuneita Petterin kaltaisesta pelaajasta.

– Näimme tässä yhtälön, jossa saamme joukkueeseen hyvän pelaajan ja pelaaja tulee sellaiseen paikkaan, mihin haluaa tulla.

Hyökkääjä itse kertoo kuulleensa Kärpistä pelkästään hyvää. Lisäksi Emanuelsson on saanut esimakua Kärppien pelityylistä pelatessaan Luleå Hockeyn riveissä, kun Kärpät on kohdannut ruotsalaisseuran kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa.

– Kärpillä on aina kasassa kova joukkue, joka tekee paljon töitä ja pelaa korkeatempoista kiekkoa.

Emanuelsson tietää, että Kärppien tavoitteena kaudesta toiseen on olla sarjataulukon kärjessä, ja sitä hän odottaa myös kuluvalta kaudelta. Näin ollen miehen vaatimustaso itselleenkin on korkealla.

– Aion tehdä joka päivä parhaani ja työskennellä kovasti ottaakseni kehitysaskeleita kauden edetessä. En ehkä ole se äänekkäin ja puheliain kaveri pukukopissa, mutta omalta osaltani pyrin johtamaan esimerkin voimalla sekä jäällä että sen ulkopuolella.

Emanuelsson liittyy Kärppien vahvuuteen maanantaina ja matkustaa joukkueen kanssa tiistaina Kouvolaan, missä Kärpät kohtaa keskiviikkona KooKoon.