22.02.2022

JYP –  Kärpät 0-6

Kärpät aloitti vieraspeliviikkonsa varsin tehokkaasti voittaen JYPin lukemin 0-6. Hyökkääjä Petter Emanuelsson teki Liiga-uransa ensimmäisen kypärätempun, Emanuelssonin ketjutoveri Troy Bourke kirjautti itselleen tehot 1+3 ja maalivahti Stanislav Galimov pelasi kauden kolmannen nollapelinsä.

Kärppien erikoistilannepelaaminen toimi Jyväskylän tiistai-illassa varsin mallikkaasti. Ajassa 04:02 hyökkääjä Juhamatti Aaltonen iski alivoimalla ottelun avausmaalin upean yksilösuorituksen päätteeksi. Ottelun toinen kaksiminuuttinen vihellettiin JYPille, ja Kärpät hyödynsi tämän ylivoimatilanteen. Aaltonen laukoi ja kakkosketjun sentteri Troy Bourke ohjasi kiekon JYP-maaliin. Kotijoukkueen haastosta huolimatta lukemat taululla olivat pian 0-2. Ottelussa Liiga-uransa ensimmäisen kypärätempun tehtaillut ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson onnistui ensimmäisen kerran ajassa 15:04. Syöttöpisteet tähän osumaan merkittiin Bourkelle sekä puolustaja Taneli Ronkaiselle.

Toiseen erään Kärpät lähti kolmen maalin johtoasemassa. Aivan erän alkuun vierasjoukkueelle aukesi jälleen ylivoimatilanne, kun JYP-vahti Konstantin Shostak sai rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Tehoilun makuun päässyt Emanuelsson viimeisteli ketjukaveri Bourken ja hyökkääjä Mika Pyörälän syötöistä jälleen maalin. Tasan neljä minuuttia myöhemmin Emanuelsson teki kypärätempusta totta, ja tuon osuman myötä Kärpät johti jo viidellä maalilla.

Ottelun kolmannen erän puolivälissä hyökkääjä Julius Hermonen näytti mallia siitä, miten tilanteet pelataan loppuun saakka. Maalivahti Stanislav Galimovin avauksesta Hermonen pääsi käynnistämään hyökkäyksen, jossa venäläisvahvistus Kirill Slepetsille aukesi oiva maalintekopaikka. Kiekko jäi kuitenkin pyörimään JYP-maalin edustalle – ollen edelleen pelattavissa. Hermonen kiersi maalin takaa viimeistelemään osuman ja kaunisteli samalla loppulukemiksi 0-6. Syöttöpisteet illan viimeiseen maaliin merkittiin Slepetsille ja Galimoville.

“Missään nimessä ei ollut helppo ilta. Jos miettii viime viikonlopun historiaa, niin iso lataus ja tason nosto jätkiltä tähän peliin. Jokainen jätkä oli hienosti mukana. Ensimmäisessä erässä oltiin tehokkaita ja alivoimalla syntynyt maali vähän vapautti sitä meidän meininkiä. Puolustettiin hyvin ja Stan (Galimov) pelasi hienosti maalissa. Toisessa erässä pystyttiin taas tekemään maaleja ja se meidän peli parani siinä. Toisen erän viimeisellä kymmenminuuttisella tulos lähti ohjaamaan pelaamistamme ja siinä paketti vähän levahti. Mutta tuo kolmas erä oli meiltä taas hyvä erä. Päästiin jälleen sellaiseen hyvään moodiin ja oltiin tarpeeksi tylyjä”,

kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.