30.12.2021

Kärpät päätti kalenterivuoden 2021 nousujohteiseen esitykseen. HPK kaatui Hämeenlinnassa maalein 2-3.

Pitkältä pelitauolta palannut HPK oli odotetusti täynnä energiaa ottelun avauserässä. Sähäkästi ottelun aloittanut kotijoukkue sai nopeasti onnistumisen, kun Henri Kanninen viimeisteli nopean vastahyökkäyksen päätteeksi illan avausmaalin.

Kärpät oli lähellä tasoitusta kahdentoista peliminuutin kohdalla, kun Arttu Paaso löysi itsensä vetopaikasta. Puolustajan rannelaukaus kilahti kuitenkin tolppaan, ja Eetu Laurikaisen vartioima maali pysyi puhtaana. Toinen erinomainen maalipaikka aukesi myöhemmin Petter Emanuelssonille, kun ketjukaveri Tuukka Tieksola tarjoili maukkaan lättysyötön takatolpalle vastahyökkäyksen päätteeksi. Emanuelssonin laukaus kohosi kuitenkin hieman liian korkealle ja yli maalin. Kärpät sai erän loppuhetkillä vielä ylivoimamahdollisuuden, kun Ryan Johnstonille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Stanislav Galimov sai hikoilla avauserässä peräti 14 torjunnan verran. Työttömäksi ei jäänyt myöskään HPK:n Laurikainen, sillä hänelle kirjattiin erässä yhteensä kymmenen torjuntaa.

Kärpät sai konettaan käyntiin paremmin toisessa erässä. Jalka alkoi liikkua, mikä johti pidempiin pyöritykssin HPK:n puolustusalueella. Palkintoa työstä saatiin odotella erän loppuhetkille saakka, mutta kun maalihanat aukesivat, niin maaliverkko heilui kahteen otteeseen nopeaan tahtiin. Tasoitusmaalista vastasi Ville Leskinen. Lese viimeisteli varmasti läpiajosta, johon hänet vapautti ketjukaveri Saku Mäenalanen.

Alle minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Petter Emanuelsson. 1-2 osuman alustivat Arttu Paaso ja Troy Bourke. Toiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 1-2 johdossa.

Kärpät nappasi ottelun haltuunsa kolmannen erän alussa, kun Troy Bourke iski ylivoimalla Kärpät 1-3 johtoon. HPK onnistui vielä erän puolivälissä nousemaan maalin päähän Ryan Johnstonin ylivoimaosumalla, mutta sen lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Stanislav Galimov pysäytti päätöserässä kymmenen laukausta ja Kärppien 2-3 voittoon päättyneessä ottelussa venäläisvahdille kirjattiin yhteensä 33 torjuntaa.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tiistaina 5.1.2022, kun luvassa on kotiottelu Tampereen Ilvestä vastaan.