05.04.2022

Kärpät vei nimiinsä erikoisen ottelun ja pakotti neljännesfinaalisarjan seitsemänteen otteluun Tampereelle. Mika Pyörälä naulasi voittomaalin ylivoimalla, ja Joel Blomqvist pysäytti 14 laukausta Kärppien 2-1 voitossa.

Maanantai-iltana pelattu ottelun avauskymppi oli Kärpiltä vahvaa tekemistä. Joukkue painoi peliä Ilveksen päätyyn ja kova työnteko palkittiin. Saku Mäenalanen naulasi ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 08:35. Pian tämän jälkeen ottelu jouduttiin keskeyttämään jääongelmien takia. Lopulta tauko venyi lähes vuorokauden mittaiseksi, kun ottelua päätettiin jatkaa vasta tiistai-iltana.

Tiistaina startannut avauserän jälkimmäinen puolisko oli puolestaan suotuisa vierasjoukkueelle. Kärpät kuitenkin kesti Ilveksen rynnistyksen, ja ensimmäiselle erätauolle siirryyttiin lukemista 1-0.

Toisessa erässä Kärpät paransi kiekollista peliään. Erinomaisesti läpi ottelusarjan esiintynyt Ilves-vahti Marek Langhamer sai hikoilla tosissaan pitääkseen joukkueensa mukana pelissä. Tsekkimaalivahti kirjautti erässä 12 torjuntaa, kun Kärppien Joel Blomqvist selvisi omalla maalillaan viidellä torjunnalla.

Päätöserässä Ilves jäähyili, ja pian erän puolivälin jälkeen Kärpät kiitti mahdollisuudesta. Mika Pyörälä viimeisteli pudotuspelikevään ensimmäisen osumansa ajassa 51:30. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Julius Junttila ja Juhamatti Aaltonen. Lähes 6000-päinen Oulun Energia Areenan yleisö sai vielä pureskella kynsiään ottelun loppuhetkillä, kun Ilves nousi maalin päähän Panu Miehon osumalla. Kärpät kuitenkin puolusti sinnikkäästi ja uhrautuvasti.

Loppulukemat kirjattiin Kärpille maalein 2-1, ja ottelusarjan ratkaisu siirtyi Tampereelle seitsemänteen otteluun. Ilves – Kärpät käynnistyy Nokia Arenalla huomenna keskiviikkona kello 18:30.