17.11.2021

Kärpät palaa tositoimiin maaottelutauolta tänään Vaasassa, kun Sport isännöi kello 18:30 alkavaa ottelua.

Kolmen ottelun voittoputkessa maaottelutauolle lähtenyt Kärpät palaa tänään kaukaloon Vaasassa. Ennen Karjala-turnausta pelattu back-to-back KalPaa vastaan tuotti joukkueelle viisi sarjapistettä, joiden myötä Kärpät kipusi sarjataulukossa kolmannelle sijalle. Ensimmäinen ottelu päättyi Kärppien niukkaan voittoon lukemin 2-1, mutta lauantai-iltana tarina oli toinen, vaikka ottelu ratkesi niin ikään maalin erolla. Avauserässä 0-3 tappioasemaan jäänyt Kärpät kampesi itsensä rinnalle ja ohi, mutta KalPa onnistui vielä taistelemaan pelin tasoihin. Jatkoajalla voiton Kärpille ratkaisi Juhamatti Aaltonen.

KalPa-ottelut olivat puolustaja Axel Rindellille ensimmäiset Kärppien peliasussa. Hän iski debyyttiottelussaan perjantaina maalin ensimmäisellä laukauksellaan, ja lauantai-iltana hän kirjautti peräti neljä syöttöpistettä. Sanomattakin on selvää, että Rindell istui kapteeni Atte Ohtamaan rinnalle hyvin.

Alkukauden komeetan tahti hidastunut – Silti taistelee kärkisijoista

Liigakauden alussa Sport onnistui yllättämään muut joukkueet pitämällä itsensä sarjataulukon kärkikahinoissa mukana pitkän aikaa. Vaasalaiset nappasivat ensimmäisestä 11 ottelustaan peräti kahdeksan varsinaisen peliajan voittoa. Vaikka tahti onkin hieman hidastunut, ei matkaa kärkisijoille ole nytkään valtavasti. Seitsemäntenä olevan Sportin ja kakkossijaa pisteiden valossa jakavien Ilveksen ja Kärppien välillä on vain viisi sarjapistettä.

Sport osoitti vaarallisuutensa maajoukkuetaukoa edeltävällä viikolla kaatamalla ensin TPS:n ja sen jälkeen HIFK:n. Konkarivalmentaja Risto Dufva lienee suurelta osin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, vaikka viikko päättyikin tappioon tulikuumille Jukureille.

Mäenalanen sivussa – Korhonen seitsemäntenä puolustajana

Kärpät sai Karjala-turnauksen päätyttyä valitettavia uutisia Helsingistä. Hyökkääjä Saku Mäenalanen loukkaantui maajoukkuekomennuksella ja on sivussa ainakin tämän viikon ajan.

Loukkaantumisista kärsivä Kärppien pakisto täydentyi kuluvan viikon vierasotteluihin Juho Korhosella, joka saapui kahden ottelun lainalle Mestis-seura IPK:sta. Kärppäkasvatti on tuttu mies valmennustiimille, sillä sekä Lauri Mikkola että Ville Mäntymaa ovat valmentaneet Korhosta. 22-vuotias puolustaja on junioripelien lisäksi edustanut Kärppiä neljässä Liiga-ottelussa ja yhdessä CHL-ottelussa. Korhonen pelaa tänään numerolla 21 seitsemäntenä puolustajana.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Mustonen – Aaltonen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Koskenkorva – Räty
Koivunen – Hyry – Tieksola

Ohtamaa – Rindell
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Niskala
Korhonen

Galimov
(Kokko)

Sport – Kärpät käyntiin Vaasan Sähkö Areenalla kello 18:30!