27.10.2020

Kärpät vapautui tänään karanteenista ja joukkue kokoontui ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiin pitkään aikaan. Töitä painettiin hymyssä suin, ja joukkue vakuuttaa olevansa valmiina huomiseen Pelicans-koitokseen. Kärpät ja Pelicans iskevät yhteen Oulun Energia Areenalla keskiviikkona kello 18:30 alkavassa ottelussa.

Valmistautuminen huomiseen Kärpät – Pelicans -otteluun on ollut Kärppien osalta vähintäänkin erikoinen. Kymmenen päivän karanteeni päättyi tänään, joten joukkue ehtii piiskaamaan itseään takaisin pelimoodiin yksien harjoitusten ja pelipäivän aamujäiden verran. Kärppien hyökkääjä Jussi Jokisen mukaan huonosta tilanteesta pystyttiin ottamaan hyödyt irti; perheen kanssa vietetty aika kasvattaa henkisiä voimavaroja ja kroppa pysyi hyvässä iskussa fysiikkavalmentajan ohjeilla.

Isoin juttu oli se, että jokainen oli fysiikkavalmentaja Samppa Jaakolan kanssa yhteyksissä. Kokeneemmat pelaajat tuntevat oman kroppansa paremmin, ja tietävät mitä tarvitsevat. Samppa on auttanut siinä, miten jokainen on pystynyt karanteenisääntöjen puitteissa pitämään kuntoa yllä.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkue oli käsitellyt kauden alla tällaisen tilanteen mahdollisuutta. Tartunnat ja karanteeni tulivat silti kaikille puun takaa, ja asiasta on puhuttu aktiivisesti ja avoimesti joukkueen sisällä.

Tiedettiin ennen kauden alkua, että tällainen tilanne on varmaankin edessä kaikilla. Tietenkään sitä ei osaa odottaa omalle kohdalle ennen kuin se tulee.

Ohjeita ja sääntöjä on noudatettu tarkasti, ja joukkueen jäsenet ovat olleet aktiivisia positiivisen ilmapiirin ylläpitämisessä.

Ensinnäkin iso kiitos lääkäri Jukka Tikannolle ja koko sille osastolle. Seurattiin niitä säädöksiä ja ohjeita siitä, miten tässä tilanteessa pitää toimia. Siitä olen ylpeä, että ollaan tehty ne kaikki viimeisen päälle hyvin. Helppo tässä meidän yhteisössä on toimia, sillä joukkueessa on niin paljon hyviä tyyppejä. Pelkästään valmentajan ei tarvitse tuoda energiaa, vaan päinvastoin.

Mannerin mukaan valmennusryhmä on tukenut pelaajia karanteeniajan harjoittelussa parhaansa mukaan, ja joukkue on päässyt jo ennen yhteisiä harjoituksia luistelemaan pienemmissä ryhmissä. Jokainen on saanut laittaa suuren henkilökohtaisen panoksen huomiseen peliin valmistautumisessa.

Samppa on auttanut jokaista henkilökohtaisesti fysiikkajutuissa. Luotetaan siihen, että jokainen tietää itse paremmin kuin me valmentajat, että mitä tarvitsee. Kaikki yrittävät parhaansa mukaan tehdä asiat, ja huomenna illalla jatketaan taistelua.

Myös Jokinen uskoo joukkueen olevan iskukykyinen kun kiekko putoaa Raksilassa jäähän keskiviikkona kello 18:30.

Varmasti kaikki on yritetty tehdä niin hyvin kuin on mahdollista. Saatiin tänään hyvä treeni ja huomenna aamujäät, niin ollaan varmasti ilallla valmiita.

Kärpät – Pelicans Oulun Energia Areenalla keskiviikkona 28.10. kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!