17.11.2021

Kärpät palasi maaottelutauolta voitokkaasti, kun Sport kaatui vieraskaukalossa maalein 1-3. Kärppien ulkomaalaisosasto kunnostautui maalinteossa, kun osumista vastasivat Troy Bourke, Casey Wellman ja Ludwig Byström.

Pian ottelun alettua kävi selväksi, että molemmat joukkueet olivat täynnä virtaa maaottelutauon jäljiltä. Pelin tempo oli korkea ja tilanteita nähtiin kaukalon kummassakin päässä. Erän alussa Kärppien Stanislav Galimov joutui nappaamaan pari isoa torjuntaa, mutta hikisemmän avauserän vietti virkaveli Niko Hovinen toisessa päässä. Sport-vahdille kirjattiin erässä 10 torjuntaa. Ensimmäisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Tuukka Tieksolan kaksiminuuttinen kampituksesta.

Toinen erä tarjosi pelillisesti lisää sitä, mitä ensimmäisessäkin nähtiin. Kärpät oli joukkueista kiekollisesti vahvempi osapuoli, ja palkinto hyvästä työstä olikin luvassa erän puolivälin jälkeen. Taneli Ronkainen ja Juho Korhonen alustivat Troy Bourkelle erinomaisen vetopaikan, jonka kanadalainen käytti siirtääkseen Kärpät 0-1 johtoon. Syöttöpiste oli Ronkaiselle kauden ensimmäinen tehopiste ja Korhoselle koko Liiga-uran ensimmäinen tehopiste. Kahden erän jälkeen Niko Hovinen oli torjunut peräti 25 laukausta, kun Galimov oli selvinnyt toisessa päässä yhdeksällä torjunnalla.

Kolmannen erän alussa kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuus tasoittaa peli, ja sen he myös käyttivät. Axel Holmström rankaisi Kärppä-puolustuksen kiekonmenetyksestä, ja peli on oli tasan 1-1. Tasaisissa tunnelmissa mentiin sekä tulostaululla että pelillisesti. Kärpät onnistui erän aikana laukomaan Niko Hovista kohti kolme kertaa, mutta vierasjoukkueen onneksi yksi noita laukauksista päätyi maaliin asti. Casey Wellmanin kauden neljäs maali syntyi Petter Emanuelssonin ja Troy Bourken esityöstä ajassa 54:25. Loppulukemat 1-3 viimeisteli tyhjään maaliin Ludwig Byström. Kärppien maalilla Stanislav Galimoville kirjattiin lopulta ottelussa 16 torjuntaa ja yksi päästetty maali.

Kärppien pelit jatkuvat heti huomenna Jyväskylässä, kun JYP isännöi oululaisia kello 18:30 alkavassa ottelussa. Kyseinen ottelu on ilmaiseksi nähtävillä Subilla. Studio-osuus käynnistyy kello 18:00 ja ottelu 18:30.