26.12.2021

Kärpät kohtasi tapaninpäivänä Oulun Energia Areenalla JYPin. Ottelu päättyi oululaisten kolmen pisteen voittoon lukemin 5-1. Voiton myötä Kärpät nousi sarjataulukon toiselle sijalle. Ottelun kovimpana pistemiehenä esiintyi hyökkääjä Ville Leskinen tehoin 1+2=3.

Kotijoukkue onnistui jo avauserässä luomaan hyvin maalipaikkoja, ja kiekko löysikin tiensä JYP-maalin perukoille kahteen otteeseen. Kärppien maalinteon aloitti hyökkääjä Aku Räty ajassa 05:01. Syötöt illan avausosumaan antoivat puolustaja Atte Ohtamaa ja hyökkääjä Aleksi Mustonen. Pelin ensimmäinen rangaistus vihellettiin JYPin Braden Christofferille hieman ennen erän puoliväliä. Liigan paras ylivoimajoukkue onnistui hyödyntämään tämän erikoistilanteen, kun se hyökkääjä Ville Leskisen johdolla karkasi kahden maalin johtoasemaan. Syöttöpisteet itselleen tästä nappasivat hyökkääjä Saku Mäenalanen ja puolustaja Axel Rindell.

Ottelun toiseen erään lähdettiin lukemissa 2-0. Illan kolmas maali syntyi ajassa 25:21 ja se merkittiin niin ikään Kärpille. JYP-maalin kulmalle aukesi paikka hyökkääjä Juhamatti Aaltoselle, joka kylmän rauhallisesti saatteli kiekon paikalle rientäneen ketjutoveri Troy Bourken lapaan ja pian Kärpät juhlikin 3-0 johtoasemaansa. Erän puolivälissä JYP-leirissä nähtiin valonpilkahdus, kun kärppäpuolustaja Miihkali Teppo istui kahta kaksiminuuttista jäähyaitiossa. Hyökkääjä Antti Kalapudas ja puolustaja Anttoni Honka alustivat hyökkääjä Jerry Turkulaisen osuman, jolla lukemat kaventuivat kolmeen yhteen.

Vierasjoukkue ei onnistunut kirimään enempää Raksilan illassa, mutta Kärpät puolestaan jatkoi maalien tehtailua päätöserässä. Ensin hyökkääjä Petter Emanuelsson kaunisti puolustaja Miihkali Tepon ja Axel Rindellin avustuksella lukemiksi 4-1, ja viimeinen niitti ottelulle nähtiin viimeisellä peliminuutilla, kun kultakypärä Saku Mäenalanen iski Ville Leskisen tarjoilusta Kärppien viidennen maalin.

“Varsin raikkaasti tultiin tauon jälkeen ja päästiin hyvin peliin kiinni. Positiivinen fiilis jäi tuosta pelaamisesta. Pystyttiin luomaan paljon maalipaikkoja. Toki kaverillekin niitä tuli, mutta pystyttiin kohtuullisen hyvin puolustamaan niissä”,

kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.