06.03.2021

Kärpät palasi voittojen tielle, kun Ässät kaatui Oulussa maalein 4-1. Kärppien nelosketju oli kovassa lennossa Raksilan lauantaissa.

Kärpät sai otteluun salama-alun, kun Mikko Niemelän nollakulmasta lähtenyt laukaus löysi tiensä yli maaliviivan. Osuma saatiin tilastoihin vasta pitkän videotarkastelun jälkeen, mutta Kärpät siirtyi 1-0 johtoon ajassa 1:49. Syöttöpisteet maaliin saalistivat Taneli Ronkainen ja Aku Räty.

Räty oli mukana myös Kärppien toisessa maalissa, jonka ohjasi maalin edustalta ketjukaveri Otto Karvinen. Toisen syöttöpisteen osumaan sai Shaun Heshka, joka pelasi uransa 300. Liigan runkosarjaottelua. Patrik Rybar oli rautaisessa vedossa avauserässä, sillä slovakkivahti pysäytti lopulta peräti 11 laukausta ensimmäisellä kaksikymppisellä.

Toisen erän alussa vierailijat kampesivat itsensä maalin päähän, kun Lenni Killinen avasi Ässien maalitilin ajassa 20:58. Ennen erän puoltaväliä Kärpät oli kuitenkin napannut kahden maalin johtonsa takaisin, kun Cody Kunyk onnistui ylivoimalla. Maali kirjattiin alun perin Mika Pyörälälle, jolle maali olisi ollut uran 199. runkosarjaosuma. Jälkeenpäin maalintekijä kuitenkin muutettiin Kunykiksi. Rybar jatkoi hyviä otteittaan toisessakin erässä. Kahden erän jälkeen saldo oli 20 torjuntaa.

Kahden maalin takaa päätöserään lähtenyt Ässät ei saanut kunnollista kiriä aikaiseksi kolmannessa. Kärpät hallitsi kiekollista peliä ja vaikutti olevan hieman terävämmällä jalalla liikkeellä ottelun loppuhetkille saakka. Päätöserän ainoaksi osumaksi jäi Aleksi Mustosen kauden seitsemäs maali, joka syntyi tyhjiin. Kärpät voitti ottelun maalein 4-1.

Kärppien pelit jatkuvat tiistaina, kun Vaasan Sport vierailee Oulussa.