03.09.2021

Kärpät kohtaa tänään Oulun Energia Areenalla viimeisessä harjoitusottelussaan ruotsalaisen Luleå HF:n. Taneli Ronkainen ja Sisu Yliniemi pelaavat harjoituskauden ensimmäiset ottelunsa, Stanislav Galimov puolestaan esiintyy ensimmäistä kertaa Raksilan jäällä. Ottelu käynnistyy kello 17:30.

Kärpät isännöi tänään vuorostaan ruotsalaista Luleå HF:ää, kun pari viikkoa takaperin se sai olla vierailijan roolissa rajan toisella puolen. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi ruotsalaisten 3-1 voittoon. Kärppien apuvalmentaja Toni Sihvonen kertoo, että joukkueen pelissä oli tuolloin paljon hyvää, mutta jotkin osa-alueet eivät loksahtaneet kohdalleen.

“Luulajassa meidän pelissämme oli jo paljon hyvää, mutta meillä jäivät pitkät hyökkäykset vähän piippuun. Tänään pyritään saamaan niitä aikaiseksi.”

Sihvonen odottaa tästäkin illasta kovatempoista kamppailua. Molemmat joukkueet haluavat pelata paljon kiekon kanssa ja esittää aktiivista kiekkoa.

“He ovat hyvin ruotsalaistyyppinen joukkue; Luisteluvoimainen ja vahva kamppailuissa. He ovat vahva vastustaja, ja juuri sellaista me tarvitsemmekin nyt. Peli tulee olemaan vauhdikas ja tiedämme, että Luulaja paineistaa kovasti. Meidän tulee jatkaa hyvää yhteispeliä jäällä ja olla pelattavissa. Sitä kautta pystytään purkamaan niitä paineistuksia.”

Kyseessä on Kärppien viimeinen harjoitusottelu ennen 11.9. pelattavaa Liiga-avausta. Sihvonen myöntää, että päivä päivältä perhosia ilmestyy vatsaan enemmän kauden lähestyessä. Harjoituskauden päättäminen hyvään suoritukseen olisi arvokas asia.

“Tässä alkaa aistimaan, että sarja-avaus lähestyy ja viimeinen peli ennen sitä on edessä. Totta kai halutaan pelata hyvä kenraali.”

Yliniemi ja Ronkainen pelaavat kauden ensimmäiset ottelunsa

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään kaksi uutta nimeä tälle harjoituskaudelle, kun Taneli Ronkainen ja Sisu Yliniemi pukevat peliasun ylleen. Ronkainen pelaa seitsemäntenä puolustajana, ja Sisu Yliniemen edustusjoukkuedebyytti sujuu Kärppien nelosketjussa Julius Hermosen ja Aatu Rädyn kanssa. Kärppien maalilla aloittaa Stanislav Galimov, varalla Niklas Kokko. Kärpät tänään:

Mäenalanen – Bourke – Leskinen
Koivunen – Wellman – Aaltonen
Tieksola – Mustonen – Koblizek
Hermonen – Aa. Räty – Yliniemi

Ohtamaa – Niemelä T
Byström – Niemelä M
Tiuraniemi – Teppo
Ronkainen

Galimov
Kokko

Kärpät – Luleå HF käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:30! Liput otteluun kätevimmmin Ticketmasterista!

Kaleva Live lähettää ottelun Kalevan tilaajille suorana lähetyksenä. Kalevan verkkosivuilta saat 1kk tutustumistilauksen Kaleva Digiin hintaan 1€. Kärppien kausikorttilaisille on elokuun alussa lähetetty tekstiviestitse ohjeet ilmaisen tutustumistilauksen lunastamiseen.