15.12.2020

Historian ensimmäinen eLiiga-kausi saatiin pakettiin viime viikonloppuna. Kärpät selvitti tiensä pudotuspelien karsintakierroksen kautta aina studiossa pelattuihin semifinaaleihin asti, mutta tuleva mestari Tappara oli niissä etevämpi. Kausi päättyi lopulta pronssiin.

eLiigan debyyttikausi saatiin päätökseen finaalitapahtuman myötä menneenä viikonloppuna. Tiensä semifinaalivaiheeseen pitkän kaavan kautta taistelleen Kärppä-kaksikko Paul ”Pleemaker” Arontien ja Kristian ”Kriketsi17” Veijolan pelit alkoivat lauantaina Tapparaa vastaan. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Kriketsi17 ja Tapparan Arttu ”Artuzio” Mustila. Kamppailu oli tiukkaa vääntö aivan loppuun asti, mutta Artuzio oli lopulta etevämpi maalein 5-4. Toisessa kamppailussa kohtasivat toisilleen entuudestaan tutut Pleemaker ja Erik ”Eki” Tammenpää. Sarjan ylivoimaisesti tunnetuin pelaaja ja kansainvälistäkin menestystä niittänyt Eki näytti tosipaikassa kovuutensa, ja vei Tapparan finaaleihin maalein 8-3.

Kärppien pelit jatkuivat sunnuntaina pronssiottelussa, jossa vastaan asettui KalPa. Pronssisija matkasi Ouluun kahden maali-ilottelun jälkeen, kun Veijola ja Arontie kaatoivat KalPan Saku ”Mehukatti10” Serttilän ja Roni ”MrNipsuli-” Kajánin voitoin 2-0, maalein 11-4 ja 11-8.

Finaalissa kohtasivat Tappara ja Jukurit. Viiteen otteluun venynyt jännitysnäytelmä kääntyi lopulta Tamperelaisten eduksi. Jukurit hopealle pelasi kaksikko Hannes ”Hansulinho” Kettunen ja Tuukka ”FlyerKungen” Kuha.

Paul "Pleemaker" Arontie
Paul “Pleemaker” Arontie

Haastavan runkosarjan jälkeen oma taso löytyi pudotupeleissä

Yhtenä ennakkosuosikkeina sarjaan lähtenyt Kärppä-kaksikko sijoittui lopulta runkosarjassa seitsemänneksi. Suorat pudotuspelipaikat ratkaistiin runkosarjan päätöskierroksella, ja lopulta SaiPa nappasi kuudennen sijan Kärppien nenän edestä. Ero tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden välillä syntyi lopulta maalierossa.

”Runkosarjan tulokseen vaikutti varmasti se, että mukana oli paljon sellaisia pelaajia, joita vastaan ei tule usein pelattua. Huomattiin se, että meidän pelistämme puuttui tietty tasaisuus, mutta pudotuspelit osoittivat sen, että huipputasomme riittää kilpailemaan ihan siellä kärjessä.”

kommentoi Arontie.

Kärpät kaatoi pudotuspelien karsintakierroksella Porin Ässät suoraan voitoin 2-0. Neljännesfinaaleissa homma meni jännäksi, kun ratkaisua jouduttiin hakemaan aina kolmannen ottelun jatkoajalta asti. Pleemaker ratkaisi Kärpille paikan finaaliviikonlopussa jatkoaikaosumalla. Arontien mukaan pudotuspelit oli hyvä suoritus, vaikka ne päättyivätkin pronssiotteluun.

”Karsintakierrokselta kun lähdettiin liikkeelle, niin olihan se lähes täydellinen suoritus. Pudotettiin kuitenkin runkosarjan kakkonen IFK ja voitettiin pronssia, niin ei voi olla pettynyt. Tapparan olisi mielellään kohdannut tietenkin finaaleissa, paras viidestä -sarjassa.”

Vaikka ennakkoon asetettu tavoite kaudelle täyttyikin, oli finaalitapahtuman pettymys kova. Tapparan vahvuus oli jo ennakkoon tiedossa. Kaksikko lähti selkeänä haastajana semifinaaleihin.

”TOP 4 oli meille ihan minimitavoite, ja siihen päästiin. Ero pelimäärissä näkyi totta kai semifinaaleissa. Molemmat Tapparan pelaajat ovat erittäin omistautuneita pelille, toinen tekee sitä jopa työkseen ja harjoittelee joka päivä.”

kommentoi Veijola.

Kristian "Kriketsi17" Veijola
Kristian “Kriketsi17” Veijola

Järjestelyistä kiitosta pelaajilta

eLiiga oli suurimmalle osalle Liiga-seuroista ensimmäinen askel eurheilun maailmaan. Järjestävinä tahoina toimineille Telialle ja Assemblylle ala on erittäinkin tuttua, ja eLiigan järjestelyt olivatkin erittäin onnistuneet. Myös kansainvälisiinkin turnauksiin osallistunut Veijola nautti studiopeleistä täysin rinnoin.

“Olin mukana euroopanmestaruuskisoissa viime vuonna, ja ne olivat erittäin hieno kokemus. Tämä finaalitapahtuma oli kyllä ihan siinä rinnalla, sillä organisointi ja toteutus oli hoidettu erinomaisesti. Live-peleissä on aina oma fiiliksensä.

Kärpät haluaa kiittää Paulia ja Kristiania heidän panoksestaan eLiigan debyyttikaudella ja onnitella pronssimitaleista!