01.10.2021

Kärpät isännöi lauantai-iltana Lappeenrannan SaiPaa kello 18:00 alkavassa ottelussa. Saku Mäenalanen pelaa uransa 200:nnen Liigan runkosarjaottelun.

Perjantaiaamuna Oulun Energia Areenan jäällä nähtiin iloinen kärppälauma. Pelipäivän aaton jääharjoitus vaikutti ilmeistä ja äänistä päätellen maistuvan, ja viimeiset pelaajat saatiin jäältä pois vasta kun jääkone rullattiin kaukaloon huoltotauon merkiksi. Iloiseen ilmeeseen on myös syytä; Kärpät on ennen perjantain Liiga-kierrosta sarjataulukossa toisena ja joukkue on napsinut sarjapisteitä jokaisesta pelaamastaan ottelusta tähän asti. Hyökkääjä Saku Mäenalanen näkee joukkueen pelillisten otteiden olleen hyvällä tasolla alkukauden aikaan.

”Startti on ollut ihan hyvä. Olemme pystyneet pelaamaan tasaisesti ja nappaamaan jokaisesta pelistä pisteitä. Hyvällä tiellä ollaan, mutta tietenkin pitää koko ajan pystyä parantamaan.”

Mäenlanen on pelannut nyt seitsemän runkosarjaottelua ilman maalia, mutta syöttösarake on täyttynyt seitsemällä pisteellä. Kärppien ykkösketju on kokonaisuutena esiintynyt vakuuttavasti, sillä Mika Pyörälä (6+2=8) johtaa koko sarjan maalipörssiä, ja Ville Leskinenkin (2+4=6) on pelannut piste-per-peli -tahdilla. Hyvästä alusta huolimatta Mäenalanen kuitenkin odottaa koko ketjun pystyvän koko ajan parempaan ja parempaan kauden edetessä.

”Olemme tehneet maaleja melkein jokaisessa pelissä. Emme ole päästäneet paljoa omiin, joten olemme myös puolustaneet hyvin. Tietenkin pitää silti pala palalta pystyä parantamaan peliä.”

Mäenalaselle uran 200:s Liiga-ottelu

27-vuotias Mäenalanen pelaa lauantai-iltana uransa 200:nnen Liigan runkosarjaottelun. Ensimmäisen ottelunsa hyökkääjä pelasi kaudella 2013 – 2014, tarkalleen ottaen 28.9.2013. Ilveksen ja Kärppien välinen ottelu päättyi Tampereella kotijoukkueen voittoon, mutta Mäenalasella on siitä huolimatta positiiviset muistot debyyttiottelustaan.

”Se peli tuli pikahälytyksellä. Olin Joensuussa, ja Lauri Marjamäki soitti, että aja Tampereelle, pelaat Ilvestä vastaan. Pystyin kolme jäähyä aiheuttamaan kaverille, sen muistan hyvin. Virtaa oli paljon.”

Nyt Mäenalanen on joukkueensa varakapteeni ja johtava pelaaja, jolta odotetaan vastuunkantoa joka ilta. Ottelut ovat Mäenalaselle itselleen juuri niitä paikkoja, joissa hän kokee voivansa näyttää parhaiten esimerkkiä ja olla johtava pelaaja joukkueessa.

”Peleissä haluan näyttää kentällä esimerkkiä; painaa paljon töitä, olla fyysinen ja kamppailla. Sitä kautta voin tuoda energiaa joukkueelle.”

SaiPan riveissä tuttuja kasvoja

Lauantaina Raksilaan saapuu SaiPa, joka on vahvistunut parilla tutulla pelaajalla. Vielä viime kaudella Kärppiä edustaneet Tino Metsävainio ja Joona Huttula nähtäneen huomenna vanhassa kotikaukalossaan vierasjoukkueen riveissä. SaiPan kausi on lähtenyt liikkeelle yskähdellen, sillä joukkue on ennen perjantain kierrosta sarjataulukossa sijalla 13. Perjantaina SaiPa kohtaa Vaasan Sportin vieraskaukalossa.

Kärpät – SaiPa lauantaina 2.10. Oulun Energia Areenalla kello 18:00 alkaen! Liput otteluun löydät kätevimmin Ticketmasterin verkkokaupasta.

Kärpät lauantaina Raksilassa:

Pyörälä – Mäenalanen – Leskinen
Koblizek – Bourke – Wellman
Koivunen – Mustonen – Aaltonen
Hermonen – Koskenkorva – Hyry

Ohtamaa – Niemelä M
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Teppo
Niskala

Galimov
(Kokko)