23.01.2020

Kärpät kohtaa tänään Hakametsässä Tampereen Ilveksen. Huippuottelu starttaa kello 18:30.

 

Tänään Hakametsässä kohtaa kaksi Liigan kärkijoukkuetta, kun sarjaa johtava Kärpät ja kolmantena majaileva Ilves iskevät yhteen. Kumpikin joukkue lähtee otteluun voitto allaan, joskin hyvin erilaisten tapahtumaketjujen päätteeksi. Ilves kaatoi viime lauantaina Pelicansin kotonaan tylysti maalein 8-2, kun taas Kärpät joutui ylitöihin Porissa Ässien vieraana. Voitto irtosi lopulta voittomaalikisan jälkeen luvuin 5-6. Voitolla Kärpät katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun taas Ilves porskuttaa parhaillaan yhdeksän ottelun pisteputkessa. Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hillin mukaan Ilveksen vahvuus kuluvalla kaudella on ollut tappavan tasainen suorittaminen.

Ilves pelaa vahvaa kautta. He ovat pelanneet tasaisesti todella korkealla tasolla ja heillä on laadukas ja erittäin liikkuva joukkue. Edellinen keskinäinen ottelu osoitti sen, että kun kumpikin joukkue on parhaimmillaan, luvassa on varmasti huippuottelu.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmeen otteeseen. Syyskuussa pelatut ottelut Kärpät voitti maalein 1-3 ja 5-0. Tammikuun 11. päivä Raksilassa pelatussa kääntyi kuitenkin Ilveksen eduksi viimeisen sekunnin jatkoaikamaalilla. Loppulukemat kirjattiin vieraille 1-2.

Tulikuumat ykkösketjut

Ilveksen tärkeimpänä syömähampaana on kuluvalla kaudella toiminut kaksikko Arttu Ruotsalainen – Eemeli Suomi. Tammikuun seitsemässä ottelussa pisteet 5+5=10 iskenyt Ruotsalainen ja Liigan pistepörssin viidentenä majaileva Suomi iskivät kumpainenkin tehot 1+3 viime lauantaina. Samaisena iltana tulessa oli myös Kärppien ykkösketju. Jesse Puljujärvi maalasi kerran ja alusti kolme osumaa, ja Juho Lammikko komppasi viimeistelemällä kaksi maalia yhden syöttöpisteen lisäksi. Kumpikin kärppähyökkääjistä on karvan alle piste-per-peli -tahdissa kuluvalla kaudella.

Huippumaalivahtien taistelu

Kahden sarjan kärkijoukkueen kohdatessa ei ole yllättävää, että kummassakin päädyssä esiintyy Liigan maalivahtieliittiä. Lähes kaikkien maalivahtitilastojen kärkipäästä löytyy kolmikko Justus Annunen, Patrik Rybár ja Lukáš Dostál. Tänään pelivuorossa Ilveksen tolppien välissä on odotetusti Dostal, kun taas Kärpistä startin saa Justus Annunen. Maalivahtipeli on tavallisille tallaajille suuri mysteeri, mutta Kärppien penkin takaa ymmärrystä aiheesta löytyy. Ari Hilli odottaa innolla kahden nuoren huippuvahdin kohtaamista.

Tänään luvassa on kahden todella lahjakkaan maalivahdin kamppailu. Molemmat ovat nuoresta iästään huolimatta pystyneet pelaamaan todella hyvällä tasolla Liigassa. Todella mielenkiintoista nähdä myös heidän kohtaamisensa.

Useita huippumaalivahteja koulinut Hilli kertoo, että maalivahtien valmistautuessa yksittäiseen otteluun suurin työ tapahtuu korvien välissä. Videonauhoilta etsitään etuja yksittäisiin tilanteisiin.

Maalivahtien kanssa käydään aamujäät, katsellaan vastustajan ylivoimaa videolta ja pyritään löytämään sieltä etuja itselle. Haetaan myös sellaisia asioita, jotka ovat tyypillisiä illan vastustajalle. Tärkeintä on kuitenkin keskittyminen omaan tekemiseen ja hetkessä eläminen; Kiekko kerrallaan, torjunta kerrallaan.

Kärpät on saanut aloittaa viikkonsa rauhallisesti. Alkuviikon harjoittelun jälkeen luvassa on kaksi ottelua kolmeen päivään. Tämän illan Ilves-ottelun jälkeen viikon toinen pelipäivä on lauantaina, kun hurjaan lentoon yltynyt TPS saapuu vieraaksi Raksilaan.

Kärpät tänään:

Ilves – Kärpät tänään Hakametsässä kello 18:30!