16.12.2021

Kärpät isännöi perjantaina Vaasan Sportia. Ville Leskinen pelaa ensimmäisen kotiottelunsa pariin kuukauteen.

Kärpät isännöi perjantai-iltana Oulun Energia Areenalla Vaasan Sportia kello 18:30 alkavassa ottelussa. Alun perin otteluohjelmaan oltiin merkitty ottelu Porin Ässiä vastaan, mutta porilaisjoukkueen koronavirustartuntojen vuoksi Kärppien vastustajaksi saapuukin Vaasan Sport.

Perjantai-illan otteluun ostetut irtoliput toimivat normaalisti vastustajan vaihdoksesta huolimatta. Otteluun pääset sisään myös 12.3.22 Kärpät – Sport -otteluun ostetulla lipulla.

Leskinen taas hommissa

Kärpät avasi peliviikkonsa maanantaina Tampereella, kun joukkue pääsi ensimmäistä kertaa vierailemaan uudella Nokia Arenalla. Ensipuraisu komeaan, uuteen areenaan oli karvas, kun Ilves nappasi kotivoiton maalein 3-1.

Yhdelle herralle peli maistui tavallista maanantaipeliä makeammalle. Ville Leskinen palasi kaukaloon lähes kahden kuukauden sairaslomalta, ja hyppäsi takaisin Kärppien ykkösketjuun Saku Mäenalasen ja Mika Pyörälän rinnalle. Vaikka paluu tositoimiin oli iloinen asia, ei maanantain peli kokonaisuutena herättänyt miehessä valtavia riemunkiljahduksia.

”Koko peli oli vähän hakemista, Ilves oli aika paljon meitä parempi. Pelin löytämisessä kestää aikansa. Hyökkäyspelaaminen tulee aika itsestään, mutta aika paljon pitää miettiä missä on ja mitä tekee.”

Vaikka tulos oli tappiollinen ja suoritus jätti toivomisen varaa, oli varmasti kaikille Kärppiä seuraaville mieluista nähdä Leskinen taas kaukalossa yhdessä tutkaparinsa, Saku Mäenalasen kanssa. Kaksikko on kiekkoillut yhdessä vuosien varrella sekä Kärppien junioreissa että edustusjoukkueessa, ja tuo tuttu yhteys näkyi kaukalossa myös maanantaina.

”Varmaankin se yhteys tulee siitä, että ollaan pelattu niin kauan samassa ketjussa. Osa tulee totta kai myös ihan luonnostaankin.”

Sport hyvässä muistissa viikon takaa

Perjantai-illan vieras Sport taistelee parhaillaan sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Yhdettätoista sijaa miehittävä vaasalaisjoukkue on kahden pisteen päässä KalPasta, jolla on parhaillaan hallussa viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttava sija. Sport tarvitsee kipeästi pisteitä, sillä kaula ylempiin sijoihin on jo merkittävästi isompi. HPK ja Tappara ovat kahdeksan pisteen päässä, Jukureihin matkaa on yhdeksän pistettä.

Kärpät ja Sport kohtasivat viikko sitten perjantaina Vaasassa. Kärppien 0-4 voittoon päättynyt ottelu ei ollut lukemista huolimatta hyökkäyspelin riemujuhlaa, mutta Kärpät pelasi jämäkästi omassa päässä ja hyökkäsi äärimmäisen tehokkaasti. Illan tehokkain pelaaja oli kaksi maalia alustanut Troy Bourke. Kärppien maalilla Joel Blomqvist pysäytti 17 laukausta nollapelinsä eteen.

Tuon viime perjantaisen ottelun jälkeen Sport on pelannut kaksi peliä, joista mukaan on tarttunu yksi sarjapiste. Keskiviikon JYP-tappiossa ex-Kärppä Shaun Heshka esiintyi tehokkaasti iskemällä kauden avausmaalinsa ja alustamalla Sportin kaksi muuta osumaa. Heshka on kerännyt tällä kaudella kasaan pisteet 1+14=15.

Kärpät – Sport perjantaina 17.12. Oulun Energia Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!