18.09.2019
Oulun Kärppien ja Mikkelin Jukurien kausi jatkuu tänään raikkaassa Raksilan illassa. Joukkueet lähtevät otteluun päinvastaisista asetelmista, kun Kärpät aloitti Liigan kahdella voitolla ja Jukurit kahdella niukalla tappiolla. Ennakkoasetelmien ei kannata antaa hämätä, sillä viimeisellä reissullaan Ouluun mikkeliläisryhmä vei pisteet mukanaan, joten edessä on varmasti tasainen peli.

Kärppien kausi sai täydellisen alun, kun hallitseva mestari kaatui torstaina ja Vaasan Sport kotiavauksessa lauantaina. Puolustuspelaaminen oli molemmissa peleissä muutamia nukahduksia lukuun ottamatta erinomaista. Erityisesti joukkueen alivoimapelaaminen on ollut vahvaa. Sportia vastaan pakkipari Mikko Niemelä – Ludwig Byström pitivät huolen siitä, ettei kiekko päässyt liian lähelle maalia. Heidän takanaan viimeisenä lukkona pelannut Patrik Rybar loisti Liiga-debyytissään.

Erikoistilannepelaaminen saattaa nousta tänään isoon rooliin. Ennen lauantaita Kärppien ylivoima oli yskähdellyt läpi syksyn, mutta viimein Janne Pesosen ohjausmaali rikkoi kirouksen. Jukurien alivoima sen sijaan on joutunut antautumaan neljästi KalPaa ja Pelicansia vastaan. Toisaalta, sarvipäät ovat tehneet viidestä maalistaan kolme ylivoimalla, mikä kertoo joukkueen vaarallisuudesta paljon. Selkä suorana peliin ei lähdetä, sillä tammikuussa Jukurit haki Oulusta kolme pistettä osumin 2–3.

Tänään vierasjoukkueen riveistä kannattaa pitää silmällä ainakin Fredric Weigeliä ja Vadim Pereskokovia. Kaksikko saa suurta vastuuta ylivoimalla ja ratkaisevilla hetkillä. Heidän tehtäviinsä kuuluu maalinteon lisäksi tarjoilla paikkoja yhden Liigan kovimman laukauksen omistavalle Mika Partaselle. Joukkue sai lisää taitoa KHL:stä viikon alussa Martin Dzierkalsin liityttyä mukaan, mutta nuoren latvialaisen pelaaminen tänään on vielä epävarmaa.

Sportia vastaan tehot 1+1 tehnyt Jesse Puljujärvi kertoo, että Jukurien vahvuuksiin on vastattava. Helpolla kotijoukkue ei pääse paljon luistelevan joukkueen kanssa.

Siellä on työteliäs porukka vastassa. Mennään omilla vahvuuksilla ja nopealla pelillä. Katsotaan mitä se sitten tuo

hyökkääjä kommentoi.

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä isoja muutoksia. Tuukka Tieksola aloittaa Puljujärven ja Juho Lammikon kanssa samassa triossa ja Radek Koblizek merkitään kolmoskenttään. Maalissa pelaa Annunen, joka torjui torstain Liiga-avauksessa. Kokoonpanosta sivussa ovat loukkaantuneet Taneli RonkainenMiska Humaloja ja Jasper Lindsten.

Kiekko tippuu keskiympyrään tuttuun tapaan kello 18:30. Liput Oulun Energia Areenalle löydät helpoiten Ticketmasterista. Nähdään hallilla!