03.10.2019

Oulun Kärppien lokakuun ensimmäinen peli pelataan tänään, kun Porin Ässät yrittää hakea pisteitä Raksilasta. Ennusmerkit kertovat, että ottelusta voidaan odottaa puolustusten taistelua, sillä molemmat joukkueet ovat onnistuneet hyvin omalla alueellaan.

 

Lauantaina Kärpät palasi voittojen tielle kaatamalla Ilveksen avauserän tehoilulla 5-0. Tänään edessä on uusi haaste. Ässät on aloittanut kauden hyvin ja joukkue on tällä hetkellä Liigassa viidentenä. Porilaiset ovat voineet luottaa puolustukseensa, jossa jöötä pitävät järkälemäinen Markus Niemeläinen sekä johtavaan osastoon kuuluva Tommi Taimi. Kaksikko oli iskussa Ässien viimeisimmässä pelissä, kun tiistaina KalPa jäi nollaan maaliin. Niin ikään väkevästi pelasi myös maalinsa tukkinut Sami Aittokallio.

Molemmat joukkueet siis lähestyvät illan vääntöä nollapelivoitto takanaan. Puolustus on ollut Kärppien isoin vahvuus tänä syksynä. Joukkue on päästänyt Liigassa 11 maalia eli vähiten kaikista. Poikkeuksellista kyllä, seitsemän ottelun ja 29 alivoimakerran aikana oululaisten verkko ei ole vielä kertaakaan heilunut erikoistilanteen kautta. Tästä iso kiitos kuuluu maalivahtikaksikolle sekä uhrautuvalle alivoimakoostumukselle.

Tänään kaukaloa päästä päähän sahaava Jasper Lindsten pelasi lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa. Kesän aikana kuntoutuksessa ollut laituri kertoo nauttineensa, kun hänet ilmoitettiin Ilves-pelissä kokoonpanoon.

Hyvältä tuntui pelata. Ensimmäinen erä oli hakemista ja tuntui vähän raskaalta, mutta kaksi viimeistä erää olivat paljon parempia.

Lindsten ennakoi Ässien hyökkäävän lujaa. Hän painottaa puolustuksen tärkeyttä, jonka toimiessa Kärpillä on mahdollisuus tehdä tulosta toisessa päädyssä.

Ässät on paljon kovempi kuin viime kaudella. Sieltä tulee taitava porukka vastaan, niin pitää puolustaa hyvin ja sitä kautta hyökätä.

Lindsten pelaa tänään Janne Pesosen ja Radek Koblizekin ketjun kolmantena lenkkinä. Julius Hermonen palaa takaisin kokoonpanoon ja Patrik Rybar pelaa maalissa. Kentälliset löydät alta.

Ottelu Oulun Energia Areenalla alkaa kello 18:30. Liput Kärppien kotiotteluun löydät Ticketmasterista.