10.02.2021

Keskiviikkoiltana Kärpät kohtasi viikon toisessa ottelussaan Jukurit Mikkelissä. Varsinainen peliaika päättyi lukemin 3-3, ja loppuratkaisu nähtiinkin vasta jatkoajalla. Ajassa 61:17 kärppähyökkääjä Michal Kristof onnistui toistamiseen maalinteossa illan aikana, ja tuon maalin myötä Kärppäjoukkue ansaitsi pelistä myös toisen sarjapisteen.

Avauserässä vihellettiin yhteensä kaksi kahden minuutin rangaistusta – yksi kummallekin joukkueelle. Näistä erikoistilanteista ei syntynyt maaleja, vaan ensimmäinen osuma nähtiin tasaviisikoin ajassa 17:31, kun Jukurit pääsi katkaisemaan kärppähyökkäyksen. Kolmoskentän hyökkääjä Pontus Netterberg onnistui pelaamaan kiekon kärppämaalin eteen, josta ketjukaveri Teemu Pulkkinen iski sen verkon perukoille.

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa. Erää oli pelattuna 03:06, kun hyökkääjä Tuukka Tieksola toi Kärpät tasoihin. Maali oli Tieksolalle Liiga-uran toinen, ja siihen syöttöpisteet itselleen nappasivat hyökkääjä Mika Pyörälä ja puolustaja Kasper Puutio.

Hetkeä myöhemmin Kärpät onnistui kapuamaan ensimmäistä kertaa illan aikana johtoasemaan, kun hyökkääjä Michal Kristof pääsi ketjutoveri Juhamatti Aaltosen syötöstä karkaamaan hyökkäysalueelle ja heiluttamaan vastustajajoukkueen maaliverkkoa.

Erän puolivälissä Kärpät pelasi ylivoimalla, kun Teemu Henritius istui kaksiminuuttistaan huitomisesta. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty Kärppien toimesta, vaan välittömästi täysilukuiseksi päästyään Jukurit iski tasoitusosuman Red Bull -kypärää kantaneen Henri Nikkasen yksilösuorituksella. Toisen erän lopussa saatiin ihailla yhtä kauden avausosumaa, kun kärppähyökkääjä Tino Metsävainio sai hyökkäysalueella syötön Jari Sailiolta, minkä seurauksena nelosketjun sentteri kävi ujuttamassa kiekon Jukurit-veskarin selän taakse.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-3, ja sen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Kärppien kannalta harmittavasti kotijoukkueen tasoitusmaali, joka syntyi ajassa 42:29. Maalista vastasi hyökkääjä Ville Leskinen syöttäjänä Julius Vähätalo. Osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi, ja ottelun loppuratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan, ja samalla koko ottelun, sankariksi nousi Kärppien kakkoskentällisessä esiintynyt Michal Kristof, joka Juhamatti Aaltosen ja Mikko Niemelän alustuksesta kuljetti kiekon aina vastustajan maaliin saakka. Tämän osuman myötä Kärpät hankki itselleen lisäpisteen ja neljännen peräkkäisen voittonsa.

Pelit jatkuvat perjantaina Tampereella Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa kello 18:30 ja sitä voit seurata suorana C Moresta!