02.12.2021

Kärpät ja TPS kohtaavat tänään Turussa kauden toisessa keskinäisessä ottelussaan. Joel Blomqvist palaa sairastuvalta Kärppien kokoonpanoon. TPS nousi eilisellä voitollaan koko sarjan kärkeen.

Kärpät ja TPS kohtaavat tänään toisen kerran kauden 2021 – 2022 runkosarjassa. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen käytiin Oulussa 9.10. juhlatunnelmissa, kun molempia joukkueita edustaneen Ilkka Mikkolan pelinumero nostettiin Oulun Energia Areenan kattoon. Yli 5000-päinen yleisö sai todistaa intensiivistä ja tasaista ottelua, jonka ratkaisu venyi lopulta jatkoajalle asti. Ville Koivunen ratkaisi pelin upealla osumalla Juhamatti Aaltosen ja Ludwig Byströmin syötöistä. Kärppien maalilla Stanislav Galimov säkenöi 34 torjunnan verran.

Sarjakärki TPS voitto allaan kotikaukaloon

Illan kotijoukkue TPS lähtee otteluun hyvä maku suussaan. Eilen turkulaiset hakivat Porista 1-2 vierasvoiton ja nousivat kolmen sarjapisteen myötä koko sarjan piikkipaikalle ohi KooKoon ja HIFK:n. Kolme peliä enemmän pelannut kaksikko lymyää yhden pisteen päässä. Sarjan nelossijaa miehittävä Kärpät on niin ikään iskuetäisyydellä; matkaa kärkeen on kaksi pistettä.

Voittomaalin TPS:lle eilisessä ottelussa iski kultakypärää kantava Juuso Pärssinen. 20-vuotias hyökkääjä on pelannut merkittävästi vähemmän pelejä joukkuekavereihinsa verrattuna, mutta hän johtaa silti sisäistä pistepörssiä neljän pisteen turvin. 16 ottelussa Pärssinen on iskenyt tehot 7+12=19. Pärssisen lisäksi yli piste-per-peli -tahtia tällä kaudella on pelannut vain Pelicansin tehokaksikko Lukas Jasek ja Jiri Smejkal.

TPS on voittanut neljä viimeisestä viidestä ottelustaan.

Kärpillä takana nousujohteinen viikonloppu

Kärppien viimeisimmät ottelut ovat viime viikonlopulta, kun joukkue kohtasi HIFK:n perättäisinä päivinä. Perjantainen ottelu Helsingissä jätti Kärppien koppiin paljon pohdittavaa, kun suvereenisti ottelun aloittanut IFK oli parempi maalein 4-2. Oikeita asioita oltiin selvästi pohdittu, sillä lauantain esitys kotiyleisön edessä oli ihan ottelun alkuminuutteja lukuun ottamatta erinomainen. Saku Mäenalanen hurjasteli tehot 2+2=4 Kärppien 5-2 voitossa. Topi Niemelä ja Atte Ohtamaa nappasivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Tällä viikolla Kärpillä on ohjelmassaan tämäniltaisen TPS-ottelun lisäksi kotiottelu Ässiä vastaan lauantaina.

Blomqvist ja Wellman takaisin kokoonpanoon – Tieksola vamman takia sivuun

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään pientä vaihtuvuutta. Sairastuvan ovi on käynyt molempiin suuntiin, sillä Joel Blomqvist on toipunut pelikuntoiseksi, mutta Tuukka Tieksola sen sijaan on sivussa lauantaisessa HIFK-ottelussa tulleen vamman takia. Lauantaina huilannut Casey Wellman palaa Kärppien kakkosketjuun. Kärpät tänään:

Pyörälä – Koskenkorva – Mäenalanen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Mustonen – Räty
Koivunen – Hyry – Aaltonen

Ohtamaa – Rindell
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Niemelä M
Niskala

Galimov
(Blomqvist)

TPS – Kärpät käyntiin Gatorade Centerissä kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa.