08.01.2021

Kärpät vierailee tänään Raumalla, missä kahden ottelun viikonloppu starttaa sarjakärjen kohtaamisella. Ville Heikkala tekee Liiga-debyyttinsä.

Kärpät matkasi eilen Raumalle, missä luvassa on kova haaste kello 18:00 alkavassa ottelussa. Sarjan kärkisijaa hallussaan pitävä Lukko on ykkönen monessa muussakin tilastossa. Eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä ja sarjan paras ylivoima puhuvat selvää kieltä siitä, minkälainen vastustaja Kärpillä on edessään. Valmentaja Toni Sihvonen tiedostaa minkälaisesta haasteesta on kyse.

“Lukko on ollut todella vahva joukkue. Liikkuu hyvin, pelaa aktiivisesti ja pyrkii pelaamaan kiekolla paljon. Parhaimmillaan he pelaavat erittäin näyttävää jääkiekkoa, ja he ovat olleet myös tehokkaita tällä kaudella.”

Kahden vieraspelin reissu tekee hyvää Kärpille, sillä joukkueen kausi on ollut karanteeneista ja keskeytyksistä johtuen hyvin katkonainen. 

“Vähään aikaan ei olla reissussa oltukaan, se jo itsessään nostaa fiilistä. Päästään taas joukkueena reissaamaan ja viettämään aikaa yhdessä.“

Keskeytyksistä johtuen kevään otteluohjelma on kiivas. Tiedossa on neljän ottelun viikkoja ja pitkiä vierasreissuja. Sihvosen mukaan tämä on osattu ottaa huomioon joukkueen ohjelmassa. Taukoviikot on käytetty tehokkaaseen harjoitteluun.

“Nyt aletaan pelaamaan, ja pelataan vähän enemmän ja tiheämmin kuin normaalisti. Peli kerrallaan mennään, mutta kokonaisuus on tärkeää ymmärtää. Kun pelataan paljon, niin peliin pitää saada sellaisia elementtejä, jotka tukevat sitä. Meillä oli aikaa harjoitella hyvin sekä määrällisesti että laadullisesti. Tiedetään, että kun pelataan paljon, niin harjoitteluun ei ole enää paljoa aikaa.”

Heikkala debytoi

Kärpät esittelee tänään uuden Liiga-pelaajan, kun hyökkääjä Ville Heikkalan nimi on kirjattu nelosketjuun. Nopeajalkainen Heikkala on pelannut alkukauden Kokkolan Hermeksessä Mestistä. 18 ottelua ovat tuottaneet pisteet 2+8=10. Heikkala hyökkää tänään yhdessä Jesse Koskenkorvan ja Tuukka Tieksolan kanssa. Tieksolalle ottelu on tämän kauden ensimmäinen.

Sivussa kokoonpanosta on Cody Kunyk, jonka paikan ykkösen keskellä ottaa Aleksi Mustonen

Kärpät tänään:

Lukko – Kärpät käyntiin Raumalla kello 18:00! Suora lähetys C Moressa!