28.08.2020

Kärppien härkäpäivä Tampereella tuotti neljästä ottelusta kuusi pisteettä SuperSeriesin sarjataulukkoon. Illan viimeinen ottelu Ilvestä vastaan esitteli 3v3-kiekon erikoisuuksia toden teolla.

Kärpät – Tappara

Kärppien päivä käynnistyi ottelulla Tapparaa vastaan. Kärppiin täksi kaudeksi liittynyt Cody Kunyk jatkoi tehokkaita otteittaan, kun kanadalaissentteri iski Kärppien molemmat maalit. Tutkapari Jesse Puljujärvi syötti molemmat maaleista.

Tapparan ainokaisen iski Santtu Kinnunen reilut kolme minuuttia ennen toisen erän loppua. Takaa-ajo kuihtui kuitenkin samaisen miehen huitomisjäähyyn minuuttia myöhemmin. Kärppien Patrik Rybarille kirjattiin ottelussa ainoastaan yksi torjunta.

Kärpät – TPS

Päivän toinen ottelu käynnistyi pian ensimmäisen loputtua. Kärpät ja TPS iskivät yhteen viihdyttävässä ottelussa, jonka maalinteko käynnistyi ajassa 4:57. Jari Sailio karkasi läpiajoon ja löysi kiekon mentävän aukon Ukko-Pekka Luukkosen längistä. TPS nousi tasoihin vielä aivan erän lopussa Lauri Pajuniemen osumalla.

Toinen erä oli maaliton, vaikka Kärpät pääsikin kokeilemaan erän lopussa peräti kahden miehen ylivoimaa. Voittolaukauskisasa Josh Kestner onnistui ja Jesse Puljujärvi ei; lisäpiste turkulaisille.

Kärpät – HIFK

Kauden ensimmäinen mittelö pohjoisen ja etelän välillä käytiin Hakametsän jäällä. Ensimmäisenä osui IFK:n Eero Teräväinen, jonka maali oli taatusti yksi illan komeimmista. IFK:n maalilla ensimmäistä kertaa esiintynyt 17-vuotias Jani Lampinen torjui varmoin ottein, ja Kärpillä menikin aina toisen erän alkuun asti, ennen kuin Lampinen ohitettiin. Osumasta vastasi Tino Metsävainio tulisella rannelaukauksella.

Voittolaukauskisa venähti pitkäksi, kun voittaja löytyi vasta neljännessä parissa. Patrik Rybar pysäytti Eero Teräväisen kolmesti ja Joonas Lyytisen kerran. Kärpille voiton ratkaisi Jesse Puljujärvi.

Ilves – Kärpät

Illan kruunasi ottelu isäntäjoukkue Ilvestä vastaan. Kärpät onnistui avaamaan ottelun maalinteon Joona Huttulan komella osumalla, mutta sen jälkeen seinä näytti nousevan pystyyn. Ilves tasoitti 18 sekuntia myöhemmin, ja ennen avauserän päätöstä kotijoukkue johti 2-1. Kummastakin osumasta vastasi Roby Järventie.

Ilveksen Jarkko Parikka oli toisessa erässä mukana sekä hyvässä että pahassa. Ensin mies iski Ilveksen 3-1 johtoon, ja vain sekunteja myöhemmin Parikka komennettiin laitataklauksesta suihkuun. Taklauksen ottavana osapuolena oli Jari Sailio.

Kärppien valmennus komensi Leevi Meriläisen pois maaliltaan pian ylivoiman alkamisen jälkeen, joten ylivoima jauhoi viidellä kolmea vastaan. Kertaalleen Kärpät ylivoimallaan onnistuikin, kun Shaun Heshka pommitti vieraat maalin päähän. Ilveksen Santeri Airolan ja Kärppien Jari Sailion onnistuttua maalinteossa vielä viimeisten minuuttien aikana, oli Kärpillä reilu minuutti aikaa punnertaa itsensä tasoihin 4-3 tappioasemasta. Jesse Puljujärvelle avautui läpiajo vielä ottelun lopussa, mutta ottelussa 15 kertaa torjunut Ville Kolppanen veti pidemmän korren. Ilves voitti ottelun maalein 4-3.

Kärpät kärjessä sarjataulukossa ja pistepörssissä

Kärppien ensimmäiset päivät 3v3 SuperSeriesin parissa olivat tuloksellisesti mainioita, sillä joukkue pelasi itsensä sarjataulukon kärkeen keräämällä seitsemästä pelistä 13 sarjapistettä. Sarjataulukko näyttää tältä:

1. Kärpät 13
  2. TPS 11
  3. Tappara 10
  4. HIFK 9
  5. Ilves 8

Kelta-mustaa löytyy myös pistepörssin kärkipäästä. Jesse Puljujärvi pelasi joukkueensa kaikki seitsemän ottelua tehopistein 3+5=8. Cody Kunyk värkkäsi neljään peliin tehot 3+4=7. Kaksikon väliin pistepörssissä mahtuvat TPS:n Ruslan Ishakov (2+6=8) ja Tapparan Charles Bertrand (4+3=7).

3v3 SuperSeries jatkuu 11.9. Helsingissä, missä pelataan alkusarja loppuun, joiden jälkeen luvassa ovat välierät ja finaali.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Kokkolaan, missä vastaan asettuu Tampereen Ilves. Lisätietoja tuosta ottelusta löydät isäntänä toimivan Kokkolan Hermeksen kotisivuilta.